PUBLICITAT

L'home que va matar la seva dona és condemnat a 14 anys de presó

  • L'advocat d'I.C.L., en presó preventiva des del juny de l'any passat, presentarà recurs
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
A l'esquerra, la porta del domicili on es va produir l'homicidi Foto: ONA MORANTE

El Tribunal de Corts ha condemnat a catorze anys de presó l’home que, l’estiu de l’any passat, va matar la seva dona al domicili conjugal, al carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella. La sentència va ser notificada ahir al migdia i el seu contingut suposa una rebaixa de dos anys respecte a la pena sol·licitada pel fiscal. Abans de demanar el trasllat a Portugal, d’on és originari el condemnat, el seu advocat té previst recórrer la sentència.

Finalment, no han estat ni els setze anys que demanava el fiscal ni els deu que proposava l’advocat. I.C.L., de 55 anys d’edat i nacionalitat portuguesa, haurà de complir catorze anys de presó pel delicte major d’homicidi. Tal com recull la sentència, no hi ha circumstàncies modificatives, ni atenuants ni agreujants, que, a parer del tribunal, concorrin en aquest cas. Mentre que el dia de la vista el fiscal va argumentar que l’home havia actuat amb determinació, l’advocat de la defensa apuntava més aviat cap a un acte «irreflexiu», emparant-se també en l’informe psiquiàtric, i esperava que es tingués en compte l’estat psicològic de l’autor de l’homicidi en el moment dels fets.

A més de la pena de presó, I.C.L. serà expulsat definitivament del Principat. I.C.L. ha estat en presó preventiva tots aquests mesos i, ahir mateix, el Tribunal de Corts va notificar un aute que recull una pròrroga de quatre mesos més. De moment, el seu advocat preveu interposar recurs contra la sentència, abans de plantejar un eventual trasllat del pres a Portugal.

els fets establerts a la vista/Els fets van tenir lloc el 25 de juny de l’any passat. Segons va explicar el mateix autor del delicte durant la vista oral, aquell dia s’havia arribat a beure dues ampolles i mitja de vi i una vintena de pastilles per tractar la hipertensió.

A més d’al·legar qüestions relacionades amb la insatisfacció sexual, I.C.L. va reconèixer que va discutir amb la seva dona perquè ella volia marxar a Portugal, suposadament per una denúncia vinculada a una màquina escurabutxaques.

Aleshores, I.C.L. va estrangular la seva dona. L’hora de la mort se situa entre les 22 i les 24 hores d’aquell dia. Una vegada morta, i segons el seu propi testimoni, ell es va prendre 60 pastilles d’ansiolítics i calmants, i es va fer un seguit de talls als braços amb un ganivet.

Una testimoni, que va veure l’home tres hores abans de l’homicidi, va dir que se l’havia trobat begut i que li havia explicat que la seva intenció era treure’s la vida.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT