PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Capesa ha rebut unes 20 queixes pels talls d’aigua

El subministrament es va aturar un parell d’hores fa dos nits

Per E. J. M.

L’esllavissada al Camp de Claror de finals de juliol.
L’esllavissada al Camp de Claror de finals de juliol. | SFGA
Capesa, la companyia subministradora d’aigua potable a Escaldes-Engordany, ha rebut una vintena de queixes de clients de la parròquia pels talls de subministrament patits les últimes setmanes, tots a conseqüència de la torrentada del 21 de juliol.

L’empresa ha posat a disposició dels usuaris uns formularis per presentar reclamacions. Amb tot, el president de Capesa, Eduard López, va matisar que «no hem rebut cap demanda judicial». Les queixes presentades són menors com, per exemple, alguna factura per haver hagut de canviar el filtre de la rentadora, però també algun restaurant que ha al·legat que no ha pogut servir diners a causa de la manca d’aigua.

De moment, el Consell d’Administració de Capesa no ha decidit quina acció comercial farà, encara que, segons va aclarir López, «farem un gest comercial, però que ningú s’equivoqui: no hem fet res malament». El màxim responsable de Capesa va insistir que «el que ha passat a Claror no havia passat mai» i «ningú ho podia preveure».

Fa un parell de nits, segons consta a la pàgina web de Capesa, es va haver de tallar el subministrament d’aigua potable durant un parell d’hores. «Un episodi tempestuós a la Vall de Perafita–Claror, dimarts 18 d’agost a les 17.30, ha activat sediments de fang d’argila latents, provocant una terbolesa important i inadmissible a l’aigua del Riu Madriu, a nivell de la captació, que ens ha obligat a tancar l’accés a l’ETAP Madriu, afectant abonats d’Escaldes– Engordany. El servei ha anat funcionant gradualment, fins a l’exhauriment dels dipòsits Cirera–Madriu», s’explica a la web.

López va recordar que quan els nivells de terbolesa de l’aigua que entra a la captació són massa elevats, els filtres no la poden netejar bé de llims i argiles i, per això, es talla l’entrada d’aigua temporalment, fins que els nivells admissibles es recuperen. Els usuaris ho noten quan els dipòsits es buiden i no es poden reomplir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT