PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern té pendent cobrar 68.957 euros de 61 sancions

Si no es liquiden els deutes en un mes, s’actuarà executivament

Per El Periòdic

Les sancions s’hauran d’abonar al Departament de Tributs i Fronteres.
Les sancions s’hauran d’abonar al Departament de Tributs i Fronteres. | Tony Lara
Segons publica el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), el Govern té pendents de cobrar un total de 68.957 euros, corresponents al pagament de 61 sancions imposades els darrers mesos a empreses i particulars. 
 
Entre d’altres motius, les sancions pendents són per infraccions relacionades amb l’Impost de Societats, l’Impost sobre la Renda dels No-Residents a Andorra o la pràctica del contraban. Amb aquesta notificació, el Govern també dona per informades a les persones o societats implicades que s’inicia el període de constrenyiment, de manera que si els afectats no liquiden el deute en el termini d’un mes, s’actuarà contra el patrimoni dels acusats per la via executiva. D’altra banda, el BOPA també informa d’un deute total de 3.041 euros per cobraments pendents acumulats a la Policia. Aquesta quantitat prové de la suma de les 73 sancions que oscil·len entre els 24 i 120 euros imposades des del mes de març fins al mes de juny. A més, totes les infraccions es van constatar a través dels controls de radar. En el supòsit que les persones sancionades no facin ús dels mitjans de defensa que tenen a l’abast, es considerarà resolt l’expedient, notificada la sanció i ferm l’impost. 
 
De manera que un cop transcorregut el temini de deu dies hàbils, aquestes persones disposaran de tretze dies més per fer efectiu l’import davant del Departament de Policia. Si el pagament no s’efectua passat el termini esmentat, es procedirà per via executiva mitjançant un expedient a la Batllia. 
De la mateixa manera, després que el Departament de Policia hagi comprovat que certes persones ja no resideixen ni treballen de forma permanent ni efectiva al Principat, s’han anul·lat 64 permisos d’immigració vigents. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT