PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Un duet inusual: orgue i clarinet a Sant Esteve

Luis Alberto Requejo i Miriam Cepeda presenten el programa 'Diàlegs en l’aire'

Per EL PERIÒDIC

Miriam Cepeda i Luis Albert Requejo, assajant ahir a Sant Esteve.
Miriam Cepeda i Luis Albert Requejo, assajant ahir a Sant Esteve. | TONY LARA
El duo de clarinet i orgue format pels intèrprets Luis Alberto Requejo i Miriam Cepeda, respectivament, presenta aquest vespre el programa musical Diàlegs en l’aire, a les 21.30 a l’església arxiprestal d’Andorra la Vella, concert que clourà el 16è Festival Internacional Orgue&nd.

El clarinetista va comentar ahir  que, tot i que ja existeixen precedents d’interpretacions amb clarinet i orgue, «sovint aquests duets es fan de forma excepcional i no s’acostumen a repetir» i va afegir que «nosaltres som un duet estable dins del món de la música clàssica i oferim aquests concerts de forma continuada», va declarar a l’ANA. L’organista va dir que «no és una formació molt habitual» per la manca de partitures existents per a clarinet i orgue.

Diàlegs amb l’aire és una referència al diàleg simbòlic que s’estableix entre l’aire que es desprèn tant del clarinet com de l’orgue. El repertori del recital d’aquesta nit a Sant Esteve inclou obres dels compositors S. Rakhmàninov, C. Nielsen, G. Rossini, A. Gardner i G. Verdi, entre d’altres, i es caracteritza per una estètica romàntica, completada per una suite d’orgue sol en estil barroc i la interpretació de dues obres contemporànies per a clarinet baix.

Cepeda va aclarir que «ens basem en un repertori de piano i clarinet», concretament, en transcripcions d’obres d’orquestra que s’han passat a una partitura de piano i que, posteriorment, l’organista ha adaptat a «la interpretació a l’orgue jugant amb tots els colors orquestrals». «El resultat és molt interessant i únic», va garantir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT