PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Som com Som i Stop Violències s’uneixen per preparar el pla pedagògic sobre igualtat

L’entitat que vetlla pels drets de LGBTI lamenta la dimissió d’Aroles

Per E. J. M.

Carles Perea, de Som com Som.
Carles Perea, de Som com Som. | TONY LARA
Les entitats Som com Som i Stop Violències s’han unit per preparar el programa pedagògic per treballar la prevenció de la violència de gènere i el tractament de la igualtat a les aules. El pla el defensaran el mes que ve davant del ministre d’Educació, Eric Jover, i també davant de DA, el partit del Govern.

Som com Som és l’associació que vetlla pels drets i deures de les persones LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals)  i Stop Violències lluita contra la violència de gènere i la violència intrafamiliar infantil. Les dues entitats han decidit «sumar esforços» per a la prevenció i la pedagogia contra la violència de gènere i l’homofòbia, segons va explicar ahir el president de Som com Som, Carles Perea.

Paral·lelament, Som com Som també busca adhesions per continuar treballant en la iniciativa de crear conselleries d’igualtat als comuns. Des de fa setmanes, l’entitat s’està reunint amb els partits polítics per trasmetre’ls la proposta i que acceptin incloure-la en el programa electoral de les pròximes eleccions comunals, que se celebraran a finals d’any.

L’associació treballa amb d’altres entitats per tirar endavant diverses iniciatives com, per exemple, la redacció de la Llei d’igualtat, en què també s’hi han implicat l’Associació de Dones d’Andorra, la Fundació Privada Tutelar, AMIDA i la Federació Andorrana d’Associacions de Discapacitats, entre d’altres.

DISGUST AMB AROLES / D’altra banda, Perea va expressar ahir el seu enuig pel fet que el director assistencial del SAAS, Francesc Aroles, hagi decidit plegar. Som com Som i Aroles tenien una reunió tancada per al dia 25 d’agost perquè el director expliqués «els protocols que se segueixen en casos de pacients amb disfòria de gènere o transsexualitat». «El Col·legi de Metges ens va dir que no existeix cap protocol en els casos de disfòria», va puntualitzar.

En una reunió recent amb la ministra de Salut, Rosa Ferrer, Som com Som va arrencar el compromís verbal que la CASS finançaria els tractaments hormonals per a les persones que volen canviar de sexe, de les quals Perea té coneixement de tan sols dos o tres casos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT