PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La 1a Biennal Andorra Land Art tanca la participació d’artistes

Una trentena de creadors instal·laran obres per tot el país

Per E. J. M.

Renovació de les façanes de la part alta d’Escaldes-Engordany per acollir l’obra ‘Eclosió’, de Tito Farré.
Renovació de les façanes de la part alta d’Escaldes-Engordany per acollir l’obra ‘Eclosió’, de Tito Farré. | LAND ART
La primera edició de la Biennal Internacional Andorra Land Art (ALA 2015) ja ha tancat el cartell. La cita artística serà «sorprenent, màgica, calidoscòpica, participativa, contagiosa, divertida, amb un toc reivindicatiu i molt internacional. Serà una bona sacsejada cultural, n’estem convençuts», ha assegurat l’organització de l’esdeveniment. En total hi participaran 25 artistes de vuit països, entre els quals Andorra. L’ALA 2015 tindrà lloc entre el 10 de setembre i el 10 d’octubre.

Els artistes andorrans que hi prendran part són Miquel Mercè, Susanna Ferran, Frédéric Hoffmann, Sara Valls, Nerea Aixàs, Jordi Casamajor, Mònica Armengol, Rafel Contreras, Pere Moles, Toni Cruz, Tito Farré i Anna Mangot. També hi seran els creadors catalans Xavier Puente, Eudald Alabau, Jordi Solé, Víctor Mata i Josep Lluís Vendrell (els dos últims són membres de la Land Art Associació Catalunya).

Quant als artistes internacionals, els participants seran els britànics Martin Hill i Phillipa Jones, que també oferiran la conferència inaugural, l’estatunidenc Stuart Williams, la francesa Marie-Hélène Richard, el britànic Joseph Ford, el belga David Vanorbeek i l’espanyol dEmo.

Durant un mes, la trentena d’artistes d’aquí «mostraran la seva creativitat a l’hora d’imaginar, de construir un nou paisatge contemporani. Veurem com treballen amb la natura i dins la natura per fer-nos gaudir amb uns altres ulls de racons meravellosos del país. Veurem i viurem de prop com milloren espais urbans i naturals amb les seves creacions personalíssimes», explica l’organització, l’empresa Reunió de Papaia. El comissari de la Biennal és Pere Moles.

L’Àrea Logística de l’organització de la Biennal ha identificat més de 50 llocs repartits per les set parròquies per instal·lar les obres. Les ubicacions són espais d’alta muntanya, de gran valor natural i paisatgístic; espais urbans situats en zones de molta afluència de públic, i espais tancats on es puguin fer exposicions i altres activitats relacionades amb l’art. Cada artista ha participat en l’elecció del seu espai per elaborar una proposta en context real i, durant els dies previs a la Biennal, els artistes prepararan in situ les seves instal·lacions.

Les localitzacions escollides són el claustre del Santuari de Meritxell; l’entrada a la Vall d’Incles;  Sant Joan de Caselles; Sant Jaume dels Cortals; el carrer Major d’Ordino; el parc natural de Sorteny; el  Prat del Colat de la Massana; el Coll de la Botella; la tartera del Carroi; la plaça del Consell General; la Rambla Molines; la galeria Pilar Riberaygua; el Museu del Tabac; la plaça de la Germandat de Sant Julià; el  Clot d’Emprivat; el passatge de l’Arnaldeta de Caboet; les façanes de la part alta d’Escaldes-Engordany; Illa Carlemany i la clínica VallmedicVision. A més, l’estany d’Engolasters esdevindrà la Zona Ras, pensada per a la participació i la pedagogia artística.

El pressupost de la primera edició de la Biennal Internacional Andorra Land Art és de 200.000 euros., una xifra que pot augmentar amb els contactes amb diferents patrocinadors públics i privats.
Tota la informació es pot consultar a ‘www.andorralandart.com’.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT