PUBLICITAT

Kazan

Mònica Ramírez baixa dels 30 segons als 50 esquena i frega la plusmarca

La nedadora del CN Mediterrani atura el crono en 30,89 als Mundials i es queda a 33 centèsimes

Per El Periòdic

Moments abans del tret de sortida en una de les sèries de les classificatòries en els 50 esquena, ahir a Kazan.
Moments abans del tret de sortida en una de les sèries de les classificatòries en els 50 esquena, ahir a Kazan. | AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
Kazan està donant els seus fruits a la delegació andorrana. Els Mundials, una d’aquelles grans cites que tot nedador somia amb viure, estan confirmant els grans progressos de les tres referències de la Federació Andorrana de Natació. És evident que per guanyar-se una plaça s’han de fer marques realment difícils d’assolir, per després acabar les carreres ben avall en el llistat de les classificacions. Els objectius són sempre superar-se a un mateix o apropar-s’hi. Això va fer Pol Arias dilluns, amb la plusmarca nacional en els 800 lliures per només sis mil·lèsimes (8.28,11 minuts), tot i que va ser l’últim dels 41 participants en les classificatòries, i Nàdia Tudó, que es va quedar a 31 centèsimes del seu millor registre (2.12,21) i va ser la 57 de 64.
 
Ahir, va ser el torn de Mònica Ramírez, que també va estar a l’altura. Partia amb el cinquè millor temps en els 50 esquena –31,01–de les deu rivals que tenia a la seva sèrie –la segona de sis– i va acabar sent la quarta amb un crono de 30,89, a més ser de la 41 de les 54 inscrites a les qualis. «Ha baixat de 31 segons, que era l’objectiu», va indicar el seleccionador, Sergi Rayo, qui amb tot està convençut que podia haver fet un millor temps: «Els últims metres ha baixat el ritme i això ha acabat passant factura en el resultat. Crec que podia haver estat millor. Amb tot, és per estar satisfet de com ho ha fet».
 
La cueta de Rayo va ser «s’ha quedat molt a prop del rècord d’Andorra», que té la pròpia nedadora del CN Mediterrani establert en 30,66 i obtingut al 2011 també en uns Mundials, els de Xangai. Aquest era més un repte que un objectiu i segons detalla el seleccionador, deixar-se anar al final potser ha impedit que caigués la plusmarca. I per tant, millorar també una posició en la seva sèrie –la tercera, Ariel Weech, va aturar el crono en 30,77– com també en la classificació general.
 
AVUI, ELS 100 LLIURES / Ramírez obtenia els millors resultats en esquena fins fa dos anys, que va augmentar els entrenaments en estil lliure. Des de llavors ha començat a millorar els seus registres lenta, però progressivament, i demà té tot un repte per endavant en els 100 lliures. Parteix com la novena de deu de la sèrie quatre, de les deu que hi ha programades per a la ronda classificatòria, amb una marca de 59,15 aconseguida fa cinc mesos a Sabadell. Aquest és també el rècord d’Andorra, que demostra que l’evolució de Ramírez en aquesta disciplina també li està donant èxits. De fet, un mes abans a Gijón, també havia aconseguit fer-se amb els de 50 i 200 lliures. Per això Rayo no té dubtes: «Si aconseguim baixar de 59 segons serà tot un èxit».
 
Arias complirà els 19 anys dissabte, Tudó va complir la majoria d’edat l’abril passat i Ramírez, la veterana, en farà 22 a finals de desembre. Són el futur de la natació del Principat però també el present, com així ho estant demostrant a Kazan.
PUBLICITAT
PUBLICITAT