PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Fierro defensa que els pactes al Consell «són clars i amplis»

El dirigent dóna suport a la presència de consellers de CiU i ERC

Per EL PERIÒDIC

Imatge del ple del Consell Comarcal
Imatge del ple del Consell Comarcal | RàdioSeu
El President del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, va defensar la nova composició de l’ens i va recordar en un comunicat que «des del 2003, el Consell ha estat governat per CiU i ERC» i que «en cada mandat s’ha decidit l’organització comarcal que pot respondre millor a les necessitats d’actuació que demanava la comarca, independentment de si CiU tenia o no tenia majoria per governar». Fierro va respondre a una nota de Compromís x La Seu en què es qüestionava els acords entre els dos grups i els vinculava a l’alcaldia de la capital comarcal.
En aquest sentit, el president va demanat a Compromís que «no traslladi la dinàmica municipal a la política comarcal» i hi va afegir que «els pactes són tan clars i amplis com les ganes que tinguin els grups d’arribar a acords i compartir model de comarca». Sobre aquest punt, Fierro va voler aclarir que en el passat mandat va oferir «a tots els grups» formar part de govern, i que «tant el PP com el PSC –actualment Compromís– ho van rebutjar, i només ERC va decidir formar-ne part». Així, detalla, «tot i tenir majoria absoluta, CiU va governar conjuntament amb ERC». A més, el president del Consell va posar de manifest que «actualment totes les alcaldies de la comarca són o bé de CiU o bé d’ERC» i que, «per tant, aconseguir elevats nivells de consens entre consell i ajuntaments és molt necessari en un moment com l’actual, molt important des del punt de vista històric, però sobretot difícil socialment i econòmicament». És per això que, hi va afegir, l’equip de govern «ha atès la petició del grup de Compromís d’incorporar a la Comissió de Govern, amb veu i vot, dos dels tres consellers comarcals que té actualment». En aquest sentit, Fierro va recordar que, «tots els grups de l’oposició sempre han tingut, com a mínim, un representant en aquesta comissió».
D’altra banda, Fierro va recordar que «en mandats anteriors, ja hi havia hagut quatre grans àrees de gestió i que, després de dos mandats funcionant amb només tres, s’ha considerat necessari recuperar una quarta àrea, que en l’anterior legislatura estava inclosa a l’àrea de governació». L’objectiu, va assenyalar, és «donar un pes específic a la gestió del medi ambient i la sostenibilitat, atesa la seva importància en una comarca de muntanya amb un clar potencial forestal».
Pel que fa a les retribucions dels càrrecs amb dedicació total o parcial, el president del Consell Comarcal va remarcar que les quantitats aprovades estan «dins dels límits que marca la llei», i que «si es comparen amb altres consells de Catalunya, l’Alt Urgell es troba per sota de la mitjana pel que fa a retribucions amb dedicació parcial». 
PUBLICITAT
PUBLICITAT