PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ANC explicarà als catalans residents com votar el 27S

La institució informarà al Principat i tractarà de captar aquells que estiguin «indecisos»

Per El Periòdic

Residents catalans a Andorra paricipen de la jornada del 9N.
Residents catalans a Andorra paricipen de la jornada del 9N. | Tony Lara
El President de la Generalitat, Artur Mas, va fer ahir oficial la celebració d’eleccions per al proper 27 de setembre amb la signatura, ahir, del decret en què les convoca amb l’anim de decidir el futur de Catalunya. L’Assemble Nacional Catalana (ANC) instaurada al Principat vetllarà, els propers mesos, per tal que cap català resident al Principat es quedi sense participar en aquesta important cita per a decidir el destí de la localitat veïna. És amb aquesta voluntat que l’organització ja ha estudiat diverses actuacions amb què cridarà la ciutadania a participar de la jornada electoral del proper setembre.

La primera mesura estudiada per l’ANC andorrana és, segons informa la mateixa institució a través d’una nota de premsa, repartir fulletons amb la informació imprescindible per poder executar el dret a la democràcia per les bústies d’arreu del país. En total, es distribuiran 25.000 pamflets amb què, de la mateixa forma que ho farà la seva homòloga catalana, engegarà una campanya que té com a principal finalitat donar suport a les diferents candidatures que impulsaran la idea d’un Estat català als comicis del 27S. Així, es primarà la promoció de la coalició Junts pel SÍ, formada per Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Demòcrates de Catalunya (DC) i Moviment d’Esquerres, amb la col·laboració d’altres organismes, i la segona candidatura que advoca per la llibertat catalana, encapçalada per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP). Per a l’ANC en conjunt i segons manifesten al comunicat de premsa, «qualsevol altra opció és un no directe o encobert a les aspiracions de llibertat de Catalunya».
 
L’objectiu essencial de la campanya engegada per l’agrupació és atraure el major nombre possible de residents catalans al país per a que participin a les urnes. La prioritat és que cap d’ells no deixi de donar el seu parer per manca d’informació i, per aquest motiu, es repartiran documents informatius per totes les bústies, sense discriminar cap domicili. Això es deu a que, des de l’organització, no s’ha pogut obtenir cap mena de document on apareguin els residents catalans a Andorra i on constin les adreces de les seves llars. Així ho explica el coordinador de l’ANC al Principat, Manel Urindar: «Ens hauria agradat repartir els fulletons només a les bústies dels residents catalans però no tenim accés a cap llista on apareguin tots, així doncs vam decidir fer-ho d’aquesta altra manera». Urindar reconeix que no és la millor tècnica, ja que part de la correspondència la rebran «famílies que no podran votar a les eleccions», però destaca la importància d’aquest «punt decisiu del procés català» i continua afirmant que «és la millor manera que hem trobat per fer arribar la informació al màxim nombre de residents».
A banda de repartir fulletons, l’ANC a Andorra té previstos diversos actes amb què té la intenció d’explicar els passos que tots els residents al país han de dur a terme per poder participar de la jornada electoral. El primer tindrà lloc aquest mateix dijous, 6 d’agost, a la Llacuna, a les vuit del vespre . Es tracta d’una xerrada en la que s’explicarà els procediments per poder votar des d’Andorra de la manera més ràpida possible. 
 
Més tard, i a falta d’un mes per a la trobada a les urnes, també a les vuit del vespre, els autors del llibre I si xerrem amb el veí del segon?, David i Toni, intentaran convèncer els indecisos tot presentant la seva obra. Hi ha previstos més actes i autobusos per a baixar a la Diada de l’11 de setembre a Barcelona per participar de la manifestació que tindrà lloc en aquesta data. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT