PUBLICITAT

La clau és el col·lectiu

  • Els números no enganyen: l'invicte River ha anat de menys a més destacant en les estadístiques com a equip
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
En primer pla Peñarroya i Zamora; al fons la resta del vestidor del River després del partit amistós contra el Bilbao Basket, el 10 de setembre passat. Foto: TONY LARA

El River Andorra ha començat la segona temporada en la LEB Plata de manera il·lusionant. Tres victòries en els tres primers partits el situen colíder juntament amb el Clavijo, el Promobys Tíjola i el Bàsquet Mallorca, que també han fet ple. Els números no enganyen i assenyalen el col·lectiu com la clau de l’èxit del conjunt que entrena Joan Peñarroya. Perquè a nivell individual no hi ha cap figura del River que destaqui en les estadístiques acumulades de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) però sí a nivell d’equip.

la regularitat queda patent / El River és el tercer equip amb més valoració dels quinze que conformen la tercera categoria del bàsquet espanyol amb 279 punts, només superat pel Promobys Tíjola –283– i el Clavijo –371–, que encapçala aquest apartat. Aquests tres equips també formen el podi, pel mateix ordre, quant a les mitges per equip, que els de Peñarroya tenen en 93. També està entre els millors en facetes defensives, sent el primer en pilotes robades (34), el segon pitjor en les perdues (28), el tercer millor en rebots defensius (73) i el quart millor en els rebots totals (99).

Tot sembla més fàcil quan es veu una classificació des de la part alta de la taula, però el cert és que no es pot treure mèrit a l’equip andorrà perquè d’altres que estaven cridats a ser favorits per plantilla i pressupost com és el cas del Corunya (tres derrotes) o el Plasència, que el cap de setmana passat va perdre a casa contra l’equip revelació, un Mallorca a qui ningú esperava donant guerra a dalt.

de menys a més / Un altre detall que motiva a la il·lusió és la manera de guanyar els tres partits. El primer, a casa contra el FEVE Oviedo va acabar 71-66; el segon, a la pista del Lan Mobel ISB basc 72-95; i el tercer, de nou al Poliesportiu davant el Leyma Natura Basquet Coruña 81-46. Les diferències han estat de +5, +23 i +35, aquesta última la més àmplia de tots els partits que s’han jugat fins ara en la campanya 2010-2011 a la LEB Plata.

Això vol dir que l’equip ha anat de menys a més, com ha de ser quan es fa una pretemporada ben planificada; ho diuen les objectives xifres de la FEB però també es pot corroborar amb la manera de jugar en els tres partits. Contra l’Oviedo es va patir i es va guanyar amb un joc discret que fins i tot va crear dubtes, a Azpeitia la màquina tricolor va carburar millor i va tenir un final plàcid i el diumenge passat la superioritat andorrana es va allargar per un espai de 35 minuts. Una bestiesa. Va ser aplastant, van jugar tots i només Farfan, que debutava, no va anotar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT