PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’aigua d’Escaldes ja torna a ser apta per al consum humà

El comú informa que el líquid de la xarxa parroquial ja es pot beure sense problemes

Per IVÁN ÁLVAREZ

Repartiment d’ampolles d’aigua durant el tall de subministre i la falta d’aigua potable a la parròquia
Repartiment d’ampolles d’aigua durant el tall de subministre i la falta d’aigua potable a la parròquia | Tony Lara
Segons els resultats de les últimes analítiques i que van suposar el vistiplau del Ministeri de Salut, la parròquia d’Escaldes-Engordany torna a tenir aigua apta pel consum de boca. Després dels talls intermitents i restriccions del seu consum, el comú va informar que el líquid de la xarxa parroquial tornava a ser apta. 
L’últim episodi de pluges d’aquest dijous va ser el punt de partida d’un nou paquet de dies amb problemes d’aigua a la parròquia, Capesa va efectuar un tall en el subministrament per l’enterboliment de l’aigua a la captació del riu, producte de la tempesta del passat 21 de juliol. Els nivells de terbolesa no eren aptes per al consum humà i a dos quarts de nou del matí del divendres, es va restablir el subministrament d’aigua però pels nivells de terbolesa tan elevats que presentava, només era òptima per higiene.
Per aquest motiu, des de divendres a les 8 del matí i fins dissabte a les quatre de la matinada, a l’entrada del pavelló Prat Gran, on es troba el Centre d’Atenció Primària, es van distribuir garrafes d’aigua. Sis litres per persona i dia que es patís la situació. En total, més de 2.000 bidons repartits.
Tot i la «situació molt excepcional» que va patir la parròquia, segons va comentar la cònsol major, Trini Marín, la ciutadania i el sector hoteler van mostrar la seva indignació . Un d’ells comentava a EL PERIÒDIC, visiblement desesperat, que amb el seu establiment ple de gent i amb menjar per quinze dies als congeladors, no es podia permetre el luxe de tornar a perdre el menjar. A les xarxes socials, també es recollien moltes queixes d’escaldencs indignats per no poder dutxar-se, rentar els plats o posar una rentadora. De moment, tot això s’ha acabat i esperen que per molt de temps.
PUBLICITAT
PUBLICITAT