PUBLICITAT

MONTFERRER I CASTELLBÒ

Una taxa per recollir bolets al parc de l’Alt Pirineu

Veïns, segons residents i turistes allotjats estaran exempts de la mesura

Per EL PERIÒDIC

Boletaires recollint bolets als boscos d’Andorra.
Boletaires recollint bolets als boscos d’Andorra. | EL PERIODIC
La direcció del parc de l’Alt Pirineu ha contactat amb els alcaldes del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell per explicar-los la seva intenció d’implantar a la tardor una taxa per recollir bolets. La mesura abraçarà unes 7.400 hectàrees dels municipis de Sort, Rialp, Soriguera, Alt Àneu i Montferrer i Castellbó. Els veïns, propietaris de segones residències de la zona i els visitants en allotjaments turístics d’aquestes zones estaran exempts de pagar la taxa, segons ha avançat el diari Segre.

L’any passat la recollida de bolets es va poder fer amb una acreditació gratuïta. Enguany, la Generalitat proposa un sistema similar al que es fa servir amb la pesca: adquirir tiquets diaris de 3 euros amb un màxim de cinc quilograms de bolets al dia. Els ingressos obtinguts amb la taxa de boletaires es destinaran a la millora de camins i a actuacions a la zona. Els alcaldes de la zona són favorables a la iniciativa perquè no afectarà els habitants, informa la publicació digital Viure als Pirineus.

Aquesta setmana se celebraran noves reunions amb els alcaldes per acabar de definir el sistema. A més, l’Entitat Municipal Descentralitzada d’Ars, al municipi de les Valls del Valira, ha demanat que s’incorporin al projecte 1.200 hectàrees del seu terme municipal.

La temporada 2012-2013 es va iniciar una prova pilot per la recollida de bolets al Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet. La mesura s’ha allargat fins al 2015.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT