PUBLICITAT

organyà

Organyà s’uneix a l’Associació de Municipis per la Independència

El ple aprova l’entrada a l’ens, que aposta pel suport del món local

Per El Periòdic

Organyà.
Organyà. | El Periòdic
L’Ajuntament d’Organyà va adherir-se el passat dilluns a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). La proposta d’incorporació es va aprovar en el plenari que es va celebrar a inicis d’aquesta setmana al consistori.
 
Amb l’entrada d’Organyà, ja seran 13 els municipis de l’Alt Urgell associats a l’AMI, del que en formen part, per ara, un total de 19 territoris. Entre aquesta vintena de membres també hi ha la Seu d’Urgell, Oliana, Montferrer i Castellbò, Coll de Nargó, Alàs i Cerc i Ribera d’Urgellet.
 
Objectius de l’adhesió/ La moció d’adhesió ratificada expressa el suport als objectius de l’agrupació, entre els quals hi ha el d’«esdevenir un ampli espai de debat on compartir idees, iniciatives legals i cíviques, experiències, informació, eines de gestió i tot allò que pugui ésser útil per dur el poble de Catalunya cap a la independència i per tal d’assolir les plenes competències municipals», segons informa Ràdio Seu.
 
L’entitat, segons defensen els seus principis, advoca per «defensar els drets nacionals, conscienciar la ciutadania de la necessitat que Catalunya pugui exercir el seu dret a l’autodeterminació, crear una xarxa de promoció exterior, promoure el finançament dels municipis i buscar sinèrgies en d’altres àmbits com l’empresarial o el financer», entre altres premisses.
 
L’AMI ha esdevingut en poc temps la principal associació d’ens locals de Catalunya, ja que en formen part més de 700 municipis, 30 consells comarcals -entre ells el de l’Alt Urgell- i sis Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), a més a més de les Diputacions de Girona i de la de Lleida i el Consorci del Lluçanès. 
Des de fa poques setmanes, el president de l’AMI és l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT