PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Noa, Els Pets i Achúcarro, les estrelles del 33è Narciso Yepes

L’espectacle familiar és ‘La rateta que escombrava l’escaleta’

Per ESTHER JOVER MARTIN

La cantant israeliana Noa.
La cantant israeliana Noa. | FUNDACIÓ CRÈDIT ANDORRÀ
La cantant Noa, el pianista Joaquín Achúcarro i el grup Els Pets són els convidats estrella de la 33a edició del Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà, que se celebrarà durant el mes d’octubre a Ordino. Amb els anys, el festival que havia nascut amb voluntat de difondre la música clàssica, s’ha anat obrint a nous estils i públics, sense abandonar el clàssic, i amb aquesta premissa i un pressupost de 100.000 euros (en el qual s’hi inclou el Concert d’Any Nou), el director artístic del Yepes, Gerard Claret, ha dissenyat el programa 2015.

El Festival començarà el 9 d’octubre amb Els Pets, que portaran l’anomenada gira 3. 0 a l’Auditori Nacional. El trio de Constantí (Lluís Galvaldà, Joan Reig i Falin Cáceres) celebren 30 anys de trajectòria amb un recital en què s’acompanyen de La Gran Orquestra Petita, una secció de corda i vent. Els Pets no busquen oferir un concert simfònic, sinó aportar noves lectures musicals als temes de sempre i interpretar-los en teatres i auditoris, en un ambient més íntim.

L’11 d’octubre serà el torn del musical La rateta que escombrava l’escaleta, de Mar Colàs. El Festival Narciso Yepes va estrenar l’any passat la programació d’un espectacle infantil al cartell, i va tenir molt d’èxit. La proposta d’enguany combina música i dansa de diversos estils mentre explica un dels contes més coneguts, el de la rateta presumida que es troba un dineret i es compra un llaç per la cua. Des d’aleshores, els pretendents no paren d’arribar.

La música clàssica i l’ONCA també tenen el seu espai habitual al Festival. Enguany serà el 16 d’octubre amb un programa doble: en primer lloc, el pianista Joaquín Achúcarro (1932) interpretarà el Concert per a piano núm. 5 en mi bemoll major, op. 73, L’emperador, de Beethoven (1770-1827), i, en segon lloc, una formació de 34 músics de l’ONCA interpretaran El amor brujo, de Falla (1876-1946). L’orquestra serà dirigida per Ignacio Yepes, fill de Narciso Yepes (1927-1997).

La secció Els intèrprets de casa dóna de nou veu a músics del país, tres de membres de l’ONCA Bàsic i dos professors de l’Institut de Música d’Andorra la Vella. L’actuació serà en dos formats: un quintet, integrat per Alexandre Arajol i Francesc Planella (violins), Elias Porter (viola), Jordi Claret (violoncel) i Carles Pertegaz (clarinet), i un trio, amb Arajol, Pertegaz i la pianista Míriam Manubens. El quintet interpretarà Quintet amb clarinet en la major, K 581, de Mozart (1751-1791), i el trio, la Suite per a violí, clarinet i piano, op. 157b, de Milhaud (1892-1974), i Trio per a violí, clarinet i piano de Menotti (1911-2007). El recital serà el 18 d’octubre a l’església parroquial d’Ordino.

Finalment, la cantant Noa (Tel Aviv, 1969) clausurarà el Festival Narciso Yepes 2015 el 23 d’octubre. Noa presentarà el seu últim disc, Love Medicine, en què la intèrpret ha estudiat les propietats curatives de la música. Love Medicine és el seu primer àlbum d’estudi des de l’any 2009, tot i que no ha parat d’actuar i de treballar en molts projectes. En el disc, Noa compta amb diverses col·laboracions, com la de Gilberto Gil i Joaquín Sabina. A més, compta amb el seu inseparable company Gil Dor, guitarrista i compositor. L’actuació de Noa serà el 23 d’octubre a l’Auditori Nacional.

Les entrades per als concerts es posaran a la venda el 10 de setembre, i els preus oscil·len des dels 10 euros als 30 euros. Les entrades anticipades tenen descompte.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT