PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El càmping preveu arribar aquest estiu a un 80% d’ocupació

El Govern prepara una normativa per regular els aparcaments d’autocaravanes

Per JOSEP ROMERO

Tendes i autocaravanes al càmping de Xixerella Park a Erts, a la parròquia de la Massana.
Tendes i autocaravanes al càmping de Xixerella Park a Erts, a la parròquia de la Massana. | Àlex Lara
El sector del càmping arrossega una crisi que ja s’allarga durant els últims anys i no aconsegueix remuntar el vol. De la trentena d’instal·lacions existents els anys 80 i 90 s’ha passat tan sols a vuit. Tot i que el desenvolupament del sector hoteler va crear noves tendències, aquest tipus d’allotjament sobreviu especialment durant l’estiu quan es concentra el major nombrede visitants. Segons càlculs d’algunes càmpings consultats, l’ocupació se situarà enguany als voltants del 80% durant la primera quinzena del mes d’agost.

El major nombre de reserves les realitzen els espanyols, seguits a molta distància dels visitants de nacionalitat francesa, anglesa i alemanya, segons va explicar el gerent del Càmping Internacional, situat a Encamp, Xavier Ferran. En canvi, els percentatges d’ocupació han arribat a fregar el 50% durant el present mes juliol, la qual cosa «ha estat positiva en comparació a temporades anteriors». La climatologia també ha estat un element que aquest any «ha ajudat a aconseguir uns resultats millors». 
 
La gerent del càmping massanenc Xixerella Park, Maribel Armengol, també va expressar el seu convenciment que l’agost sigui un bon mes per a un sector «molt sacrificat que dóna guanys un període molt curt de l’any». I és que, en general, aquest tipus d’allotjament detecta que els clients fan ara estades més curtes que abans «perquè tenen menys diners per gastar i s’ho pensen molt més a l’hora de venir, comparant molt els preus abans de decidir-se per un establiment o un altre».  

La mitjana és de 2 a 3 nits. Armengol va indicar que l’estada d’una nit per a dues persones amb una tenda i un cotxe costa una mica més de 26 euros. Tot i que el preu no és excessiu «hi ha gent que ho troba car», va puntualitzar. Un context difícil que  no únicament afecta al Principat sinó també «a d’altres països com ara l’estat Espanyol sense anar més lluny». 

Aparcaments d'autocaravanes
 
 Des de fa uns quants anys molts turistes que fan les vacances amb caravanes i autocaravanes no dormen al càmping i es queden en aparcaments d’autocaravanes. Ferran va assegurar que «no es pot amagar una nova realitat que s’ha posat de moda». Va subratllar, a més, que «no estic en contra dels aparcaments sinó a favor d’una mínima regulació com s’ha produït en el cas, per exemple dels apartaments turístics». 
 
En aquest sentit va avançar que el sector va mantenir fa unes setmanes una reunió amb el ministre de Turisme, Francesc Camp, per tractar d’aquesta i d’altres problemàtiques que tenen plantejades des de ja fa molt de temps. Camp els hi va manifestar que el seu ministeri està treballant per poder fixar una normativa que permeti posa ordre davant aquests canvis d’hàbits que poden suposar un perjudici per a la natura pels residus que generen i el lloc on els deixen. 
 
En qualsevol cas, l’aposta del sector és clara per tal de permetre donar el màxim de serveis i facilitats als turistes que optin per quedar-se en els seus complexos per les comoditats i els serveis que els ofereixen, «posant el màxim de facilitats perquè tinguin aigua, llum o parcel·les amb ombra, ...». 
D’altra banda, Ferran considera  infundades les crítiques expressades per alguns membres del sector respecte que Andorra Turisme no els té en compte en la promoció exterior.a» Segons ell no es pot pretendre que estiguin presents en les grans fires de turisme perquè «som petits i no ens han de veure com una cosa extraordinària".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT