PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Salut restringeix l’aigua a Escaldes per al consum humà

A partir de dimarts, Capesa atendrà les queixes dels seus abonats

Per IVÁN ÁLVAREZ

L’aigua surt neta a les aixetes d’Escaldes, tot i que encara no és apta pel consum de boca
L’aigua surt neta a les aixetes d’Escaldes, tot i que encara no és apta pel consum de boca | El Periòdic
El Ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació conjuntament amb el Comú d’Escaldes-Engordany van informar que l’aigua encara no es pot consumir amb normalitat a la parròquia. Després del seguit d’anàlisis i comprovacions, degut als alts nivells de terbolesa que es van detectar a la xarxa de subministrament d’Escaldes, es va decidir restringir l’ús de l’aigua per al consum humà. Els resultats de les anàlisis que s’estan realitzant actualment determinaran quan es pot tornar a consumir amb normalitat i fins que no es restableixin les concentracions adequades de terbolesa no es podrà ingerir ni fer ús de boca. 
La terbolesa de les aigües es dóna per la presència de matèria fina en suspensió, el seu mesurament s’anomena turbiditat i és un test clau en l’anàlisi de la qualitat de l’aigua.
En el moment que es pugui tornar a consumir aigua amb normalitat es comunicarà a la població. Per la seva banda, Capesa, l’empresa encarregada del subministrament de l’aigua a Escaldes, va manifestar en un comunicat que a partir del proper dimarts atendran personalment les queixes dels seus abonats derivades de la problemàtica apareguda en els darrers dies. 
D’altra banda, fonts del Comú de Sant Julià de Lòria van informar a l’ANA que els veïns de la urbanització Costa de Nagol ja poden consumir aigua amb normalitat des d’aquest ahir al matí. Aixirivall i Costa de Nagol depenen de la captació d’aigua de la Peguera, la més afectada per la passada torrentada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT