PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El PassMuseu es renova per atreure més visitants culturals

Només el 0,4% dels turistes vénen atrets per l’oferta cultural

Per EL PERIÒDIC

Un tècnic de l’Oficina Nacional de Turisme mostra el nou PassMuseu, ahir.
Un tècnic de l’Oficina Nacional de Turisme mostra el nou PassMuseu, ahir. | ANA / J. D.
Andorra Turisme i la Taula de museus han renovat el  PassMuseu per revifar el projecte i fomentar el turisme cultural que no és un dels principals motius de visita al país. Segons l’enquesta de motivació dels visitants del 2014, les compres representaven el43%; l’esport, l’11,3%, i les activitats culturals un insignificant 0,4%. A més, les vendes del PassMuseu han anat caient durant els últims anys.

A partir del primer d’agost entrarà en funcionament el nou passaport de museus, que tindrà un cost de 2,50 euros, i donarà dret a un descompte del 50% en les entrades a tres dels museus inclosos en el PassMuseu. El tiquet es podrà comprar a qualsevol dels divuit museus públics i privats del Principat, a les oficines de turisme, i als hotels i agències que el comercialitzin. El director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, va admetre ahir que el passaport «no estava funcionant com esperàvem» i, per això, s’iniciarà la promoció del nou sistema, que augura «fàcilment comercialitzable» amb l’esperança de «generar més trànsit» als museus, segons informa l’ANA.

El PassMuseu va néixer l’any 2011 amb l’objectiu de generar interès pels museus del país. El primer any de funcionament es van vendre 1.059 passaports i va generar més de 5.000 visites repartides pels divuit museus. L’any 2012, el preu es va apujar de 12 a 19 euros perquè «calia generar major valor per totes les infraestructures museístiques del país», va argumentar Torres. El PassMuseu, però, ha anat perdent usuaris esgraonadament fins caure als 237 passaports venuts el 2014.

El nou passaport continuarà tenint una durada d’un any i els ingressos generats per la seva venda als museus se’ls quedaran els equipaments culturals. Els hotels i agències hauran de comprar a Andorra Turisme cada passaport per 0,50 euros i vendre’ls a 2,50 euros al client, incloure’ls en els seus paquets turístics o regalar-los. L’usuari final podrà comprar tants passaports com vulgui, però és personal i intransferible i, per tant, no es podrà combinar amb altres persones.

El PassMuseu no impedirà que els museus arribin a acords entre ells i altres institucions i empreses turístiques per oferir altres descomptes. No obstant això, sí que s’espera que es comercialitzi més fàcilment que l’anterior passaport i promocioni el turisme museístic i cultural. Enric Torres va confirmar que «encara és molt minoritari» el públic que arriba a Andorra per motivacions culturals, com visitar els museus o el patrimoni romànic. Per tot això, el responsable d’Andorra Turisme descarta que es puguin fer grans campanyes de comunicació en aquest sentit.

No obstant això, l’ens turístic donarà molta rellevància en els seus canals habituals al nou passaport a partir de la seva posada en marxa, l’1 d’agost, per tractar d’aconseguir que molt més gent es beneficiï de l’oferta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT