PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’editorial Andorra serà a la Setmana del llibre en català

L’Associació del Llibre del Pirineu tindrà estand i presentarà cinc obres

Per E. J. M.

L'escriptor Jesús Bonals.
L'escriptor Jesús Bonals. | EL PERIÒDIC
El ministeri de Cultura no participarà enguany a la 33a Setmana del llibre en català, que tindrà lloc a Barcelona del 4 al 13 de setembre, però la literatura andorrana hi serà present a través de l’Associació del Llibre del Pirineu i l’editorial Andorra. L’entitat muntarà un estand i organitzarà cinc presentacions de llibres durant l’esdeveniment de la literatura en català. Totes les activitats tindran lloc el 10 de setembre.

La Setmana del llibre en català ofereix diverses activitats per a tots els públics, com L’hora del conte. Jèssica Grau (autora) i Olga López (il·lustradora) faran una lectura del conte Entre pans (editorial Andorra). Entre pans parla de la diversitat als infants a partir de quatre pans: el de pagès, el de llavors, la baguet i el de motlle. A continuació, Montse Cabrol i Susanna Isern llegiran els contes La Marmi i el curiós barret (editorial Andorra), que parla de la importància de respectar i de no embrutar la natura, i La guineu i la camosa (Edicions Salòria), en què una guineu busca una camosa, sense saber què és,  per cruspir-se-la i la resta d’animals l’ajuden (o no) a trobar-la.

La tarda del 10 de setembre es dedicarà als Pirineus. La primera activitat serà la presentació del llibre Pels estanys de Cerdanya (edicions Salòria), d’Ermengol Orriols, Salvador Orriols, Alexis Cagigós, Oriol Mercadal i Enric Quílez. A continuació, Núria Garcia Quera presentarà Passes de tardor a l’Himalàia (Sensus).

La jornada acabarà amb Concert per a la mà esquerra (editorial Andorra), de Jesús Bonals. Amb el rerefons dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992, el narrador explica de viva veu, en un llarg monòleg dictat a una gravadora, la història d’amor i d’exili del seu pare, guia a la frontera d’Andorra durant la guerra espanyola i la guerra mundial. Concert per a la mà esquerra és la seva primera novel·la per al públic adult.

BARCELONA, CIUTAT DE LA LECTURA/ Durant deu dies de setembre, l’esplanada de la Catedral de Barcelona esdevindrà la Ciutat de la Lectura, amb les seves avingudes i places, les seves casetes de fusta i 127 expositors, entre editorials, llibreries, institucions i agrupacions d’editors. Cada plaça comptarà amb un escenari, on tindran lloc diferents activitats com presentacions, debats, lectures, contacontes i recitals.

La Setmana del Llibre en català és una mostra que permet reconèixer la tasca de les editorials que editen en català, de les llibreries actives i de les revistes, donant visibilitat al llibre i a les publicacions periòdiques en català. Andorra hi participa habitualment, amb estand propi del ministeri de Cultura i presència d’editorials i autors del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT