PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El servei de telefonia fixa desapareixerà a finals del 2016

La companyia Andorrana de Telecomunicaions inicia ‘L’apagada del coure’

Per E. G.

Interior d’un cofre de fibra òptica instal·lat a les llars.
Interior d’un cofre de fibra òptica instal·lat a les llars. | EL PERIÒDIC
El director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, confirma que durant el passat gener, la companyia va donar de baixa l’últim ADSL, de manera que a Andorra ja no queda cap d’aquests aparells en funcionament. «Però ara toca apagar la telefonia fixa» comenta Nadal. I és que ja s’ha posat en marxa L’apagada del coure, una iniciativa de l’empresa per fer desaparèixer aquest servei que ja «ha quedat antiquat».

D’aquesta manera, Andorra Telecom s’ha fixat el desembre de 2016 com a data límit per tallar tots els cables de telefonia fixa que tenen contractats. Segons Nadal, el canvi «és necessari» ja que és una infraestructura molt gran que suposa un cost «massa elevat» pel poc servei que està oferint la companyia, ja que cada cop «més gent és passa a la fibra òptica». A més, el servei de telefonia fixa d’Andorra Telecom està preparat per uns 50.000 clients, però a dia d’avui, només 10.000 el tenen contractat. Per tant, «la maquinària se’ns està quedant obsoleta i vella, i creiem que no és oportú invertir tants milions per fomentar un servei que cada cop s’usa menys».

A més, Nadal assegura que s’estan fent uns 100 canvis setmanals de clients que es passen a la fibra òptica, i per aquells que encara no s’hi hagin passat, la companyia promociona ofertes atractives i facilitats per a que el canvi sigui més planer.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT