PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Andorra Telecom estudia noves activitats per suplir el roaming

L’entitat pretén diversificar-se per fer front al buit pressupostari que pot deixar la decisió de la UE

Per ESTEFANIA GRACIA

La Unió Europea està sospesant si retirar o no el roaming definitivament o si cal baixar les tarifes.
La Unió Europea està sospesant si retirar o no el roaming definitivament o si cal baixar les tarifes. | EL PERIÒDIC
La Unió Europea (UE) està estudiant la possibilitat de posar fi al servei que ara coneixem com a roaming ja que està sospesant si retirar o no el cobrament de les trucades rebudes quan es viatja a països membres de la UE o si només baixar els costos a nivells molt més assequibles. Aquesta possible desaparició o disminució dels preus també pot afectar el mercat andorrà, perquè encara que el país no estigui dins de la legislació de la UE, segons informa el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, «si la Unió Europea decideix disminuir les tarifes del roaming, o fins i tot suprimir-lo, nosaltres també hauríem de baixar preus», més que res per la pressió que poden posar els països veïns com Espanya i França.

A més, segons confirma Nadal, els ingressos de la companyia «depenen molt del roaming». Del total d’entre 20 i 25 milions d’euros que Andorra Telecom obté de benefici al llarg de l’any, «uns 15 milions pengen d’aquest». Per tant, si el servei decau, la companyia «es veuria bastant afectada».

Tot i això, Nadal assegura que estan preparats per afrontar la possible davallada, ja que el president comenta que per fer front a aquesta situació, Andorra Telecom ja està estudiant maneres de diversificar-se o formes d’omplir el buit. Tot i això, el president confirma que no seran capaços de trobar «una única activitat que sigui equivalent al roaming, n’haurem de trobar diverses». D’aquesta manera, Andorra Telecom se centrarà en buscar nous projectes, ja no només al Principat, sinó «també a fora».

La companyia no té desenvolupades les activitats al 100%, però sí té en ment quins seran aquests possibles camps que intentaran suplir el roaming, ja que Nadal comenta que seran projectes «que tinguin el suport de temes que nosaltres sapiguem fer, com l’enginyeria». De la mateixa manera, el president destaca que no hi ha cap activitat «de les que tenim sobre la taula que no hagin fet altres operadors», però assegura que això no és motiu perquè Andorra Telecom no les hagi d’adaptar. Aquests nous projectes, però, estaran més encaminats cap a empreses del Principat que no pas cap a particulars.

TRÀFIC TELEFÒNIC INTERNACIONAL / Segons publica el Departament d’Estadística del Principat, durant el primer semestre de l’any, han entrat al país prop de 16 milions i mig de trucades estrangeres, sent el març el mes en què més trucades s’han realitzat, i el maig el que menys. Aquestes dades concorden amb la temporada d’hivern, ja que tal i com comenta Nadal, «notem molt l’època d’esquí», ja que amb l’entrada i sortida de turistes, també «fem pujades i baixades força significants».

D’altra banda, durant els mesos que portem d’any, s’han realitzat des de el Principat prop de 19,8 milions de trucades a l’estranger.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT