PUBLICITAT

Duró guanya enters com a candidat a encapçalar ApC

  • És un nom considerat proper a S21 de Sant Julià, partit escindit de la plataforma
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El president de Creu Roja i membre de l'executiva d'Andorra pel Canvi, Josep Duró, en una imatge d'arxiu Foto: ONA MORANTE

Amb la vista posada en unes eleccions anticipades que són un fet segur –per bé que incert– les forces polítiques amb representació parlamentària comencen a fer movimetns per preparar-se de cara a l’avaluació dels votants. Aquest també és el cas d’Andorra pel Canvi, que ja ha començat la recerca de candidats per liderar la plataforma. A més de l’actual líder i president del Grup Parlamentari, Eusebi Nomen, cada cop guanya més punts com a candidat a liderar el projecte Josep Duró, membre de l’executiva de la formació i president de la Creu Roja Andorrana.

El pes de Duró al si de la plataforma no ha parat d’augmentar en les darreres setmanes, en les que ha entrat a formar part de l’executiva d’ApC, així com del senat de la plataforma. El currículum i trajectòria de Duró el fan interessant des del punt de vista del perfil que es busca a ApC: Doctor en optimetria, fins ara ha centrat la seva vida pública en la societat civil: nascut a Sant Julià el 1967, ha compaginat la presidència de la Creu Roja amb una activitat filantròpica com és la vicepresidència del Rotary Club d’Andorra.

Un altre dels actius de Duró de cara a encapçalar ApC és que està considerat com algú proper a Segle 21 de Sant Julià, partit que va abandonar la plataforma i amb el qual alguns sectors d’ApC voldrien tornar a tendir ponts. D’altra banda, la relació familiar de Duró amb l’excap de Govern Òscar Ribas –un dels impulsors originaris d’ApC i ara desnvinculat del projecte– també és contemplada com una possibilitat de recuperar actius perduts.

De fet, Duró va entrar a Andorra pel Canvi de la mà dels lauredians de Segle 21, per bé que un cop dins la plataforma se l’ha considerat una persona propera al nucli dur i al líder d’Units per al Progrés, Carles Ensenyat. La seva presència a l’executiva de la formació data de fa unes setmanes, quan S21 i Renovació Democràtica van abandonar ApC en sentir-se exclosos dels òrgans de direcció de la plataforma. En aquell moment, Duró i Natàlia Pont van passar a ser els nous membres de l’executiva. Fins aleshores, el lauredià només havia participat en algunes reunions de manera puntual i a títol d’observador.

MÉS BAIXES QUE ALTES / La incorporació activa de Duró al projecte d’ApC ha estat de les poques altes que la plataforma ha registrat d’ençà les eleccions de l’abril de l’any passat. Des d’aleshores, les baixes han estat la nota predominant en l’evolució de la plataforma, essent les més sonades la sortida del grup de l’excònsol d’Ordino Enric Dolsa i les de Renovació Democràtica i Segle 21 de Sant Julià.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT