PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El lingüista Philip D. Rasico, Premi Internacional Ramon Llull

Primera reunió de la Fundació amb la ministra Olga Gelabert

Per E. J. M.

El lingüista nord-americà Philip D. Rasico (Indianàpolis, 1952) ha estat guardonat amb el 25è Premi Internacional Ramon Llull «per estudiar i difondre arreu la llengua i la cultura catalanes, per la seva rigorosa tasca en l’ensenyament i la recerca de tipus acadèmic i per la seva fidelitat al català i a Catalunya», ha argumentat el jurat. 
 
Rasico, professor del departament d’Espanyol i Portuguès de la Universitat de Vanderbilt, ha dedicat la seva trajectòria professional i acadèmica al català. És especialista en textos de català antic i en els menorquins que es van instal·lar a Florida al segle XVIII.
 
El premi, dotat amb 8.000 euros, el convoquen anualment la Fundació Ramon Llull i la Fundació Congrés de Cultura Catalana. El reconeixement valora el conjunt d’una obra individual d’una persona de fora del domini lingüístic català que hagi significat un notable coneixement de la realitat històrica i cultural catalana o bé l’aportació teòrica o pràctica d’una persona de qualsevol país que hagi significat una important contribució al coneixement, reconeixement, promoció o defensa d’una o més cultures i nacions sense estat.
 
El jurat d’enguany ha estat format per Marta Rovira, Miquel Strubell i Josep Massot, per part de la Fundació Congrés de Cultura Catalana, i Vicenç Villatoro, Maria Teresa Cabré, Manuel Pérez-Saldanya i Joaquim Torres,  per part de la Fundació Ramon Llull.
 
Reunió del Patronat / La Fundació Ramon Llull es va constituir entre el Govern i l’Institut Ramon Llull l’any 2008, i després s’hi van afegir diverses institucions. El Patronat de la Fundació Ramon Llull es va reunir dimarts passat a la seu de l’Institut Ramon Llull, al Palau del Baró de Quadras a Barcelona, en la que ha estat la primera trobada des de la constitució del nou govern andorrà i el nou ajuntament de Barcelona. 
 
Per part andorrana, a la reunió hi van participar la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i la directora de Promoció Cultural i Política Lingüística, Montserrat Planelles.
 
Durant la trobada es van presentar els pròxims projectes, entre els quals la participació de la Fundació en els actes de l’Any Llull (2016), dedicat a Ramon Llull (1232-1315) i una nova convocatòria dels Premis de la Fundació Ramon Llull. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT