PUBLICITAT

La figura de l'executor de sentències, fixada per al 2012

  • Bartumeu assegura que no hi haurà contractacions de nous batlles per solucionar la saturació de la Batllia
EL PERIÒDIC
CANILLO

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va informar ahir que el Govern està actualment analitzant l’estudi que el Consell Superior de la Justícia va encarregar a la institució francesa dels huissiers de justícia, per determinar com es pot encaixar aquesta figura a Andorra. Bartumeu va assegurar que aquesta nova figura serà una realitat el 2012, tot i que va afegir que si es pogués tenir a punt durant l’any vinent «millor que millor», va manifestar a l’ANA.

Aquesta figura judicial externa ha de permetre reduir l’actual saturació de casos que hi ha a la Batllia, i que va ser denunciada pels propis batlles aquest divendres en el sí de l’obertura de l’any judicial. Bartumeu va manifestar que aquest col·lapse és conegut i dissortadament patit per moltes persones. Per aquest motiu el Govern veu amb bons ulls la contractació d’huissiers, tot i que ara està estudiant com fer que aquesta figura sigui independent, així com quin nombre d’oficines dedicades a executar sentències hauria de disposar el país per solucionar els problemes de col·lapse de la Batllia.

D’altra banda, el cap de Govern, present ahir a la Fira del Bestiar i d’Artesania de Canillo, va afegir que de cara l’any vinent no hi haurà contractacions de nous batlles com a mesura per reduir l’important nombre de sentències a executar, sinó que el que es farà és «endreçar millor el treball i repartir-lo». En tot cas, la feina dels batlles és la d’impartir justícia i no la d’executar sentències, segons Bartumeu. El cap de Govern va manifestar que un nou batlle no és la solució, perquè dedicar un batlle a executar «és no deixar-lo treballar en la seva feina essencial», que és la de decidir, analitzar i prendre una decisió. HDilluns, 18 d’octubre del 2010.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT