PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Repercussió del cas del ‘gaticida’ a les xarxes socials

La notícia genera un gran impacte virtual i la indignació de la gent

Per E. J. M.

Una imatge d’un gat ofegat difosa a Facebook per AD800.
Una imatge d’un gat ofegat difosa a Facebook per AD800. | AD800
Les xarxes socials han esdevingut l’àgora del poble i una ullada pels comentaris difosos al món virtual constata què interessa, indigna i suscita més protestes. EL PERIÒDIC publicava ahir que un home ha estat denunciat per ofegar una dotzena de gats de carrer i la notícia ha corregut com la pólvora per la comunitat virtual. En el tancament d’aquesta edició, la notícia havia estat llegida més de 3.000 vegades a la web www.elperiodic.ad i havia estat compartida més d’un centenar de vegades des de diversos perfils de Facebook, a més de generar també desenes de comentaris indignats.

La gent ha mostrat el seu disgust, proliferant els insults i demanant que s’identifiqui el maltractador, del qual no n’ha transcendit la identitat, només que el cas ha ocorregut a Andorra la Vella. Amb tot, el perfil social de la plataforma AD800 va compartir ahir unes inquietants imatges de gats ofegats en què no especifica si són dels animals maltractats i assassinats.

L’associació Laika, que vetlla pels drets dels animals, ha demanat que maltractar greument un animal sigui inclòs al codi penal i es castigui amb penes de presó ja que ara només se sanciona econòmicament i es tipifica com una contravenció penal. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va qualificar ahir la matança de gats «una crueltat i una notícia lamentable» i va recordar que «seguim avançant en la protecció dels animals. Som un país sensibilitzat», va afirmar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT