PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

585 persones busquen feina però el nombre d’assalariats augmenta

L’ascens d’un agent de Policia a caporal es valorarà tant pels mèrits acumulats com per l’examen

Per ESTHER JOVER MARTIN

Un grup de persones registrades al Servei d’Ocupació s’inscriuen en una formació.
Un grup de persones registrades al Servei d’Ocupació s’inscriuen en una formació. | ÀLEX LARA
El número de persones inscrites al Servei d’Ocupació en recerca de feina era de 585 el juny del 2015. La xifra confirma la tendència a la baixa per 25è mes consecutiu, sempre comparant les dades d’un mes respecte el mateix mes de l’any anterior. En aquest cas, mentre a l’equador d’enguany 585 persones buscaven treball, el juny del 2014 estaven inscrites al Servei d’Ocupació 826 persones, per tant, la comparativa indica un descens del 29,2% d’inscrits entre un mes i l’altre. El nombre de llocs de treball oferts a finals de juny era de 521.

Entre els demandants de feina, la majoria (95,1%) són desocupats de curta durada, mentre que el 4,9% són desocupats de llarga durada. També hi ha persones inscrites que aspiren a una millora de feina, i a final de mes de juny eren 169, un 12,9% respecte el juny del 2014.

El nombre de registrats al Servei d’Ocupació és proporcional a l’augment d’assalariats inscrits a la CASS, dada que demostra que la gent troba feina. Segons les últimes dades estadístiques de la CASS, corresponents al mes d’abril, el nombre d’assalariats era de 36.704, mentre que el mateix mes del 2014 hi havia 35.823 assalariats. El ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, va subratllar ahir que «la xifra continua sent prou important com per mantenir les mesures de foment de la contractació i els programes de treball temporal per a persones desocupades».

MÈRITS PER SER CAPORAL / D’altra banda, el Consell de Ministres va decidir ahir modificar el Reglament d’accés i promoció interna del Cos de Policia perquè als candidats a caporal també se’ls valori els mèrits. Fins ahir, i contradient la Llei qualificada del Cos de Policia, el reglament per accedir a caporal establia que els llocs de treball d’escala intermèdia només es poden cobrir pel sistema d’oposició i no es valoraven els mèrits previstos a la Llei (antiguitat, experiència i capacitació professional).

Per pal·liar la discriminació, el reglament s’ha modificat per establir que els llocs de treball corresponents al grau de caporal, com tots els altres graus que es cobreixin per promoció interna, s’han de proveir pel sistema de concurs-oposició. La ponderació s’ha establert per a que els mèrits es valorin en un 10%, i l’examen compti el 90%.

D’altra banda, el nou reglament també elimina les disposicions segons les quals els membres del Cos de Policia en situació de baixa mèdica –excepte en els casos de maternitat o adopció– no podien optar a la promoció interna. La modificació respon a una sentència del Tribunal de Batlles i confirmada pel Tribunal Superior de Justícia.

REGISTRE DE PATENTS / El Consell de Ministres també va aprovar ahir, a petició del ministeri de Turisme i Comerç, el Reglament d’execució de patents. La normativa estableix que en un termini màxim de sis mesos s’ha d’haver creat l’Oficina Nacional de Marques i Patents (OMPA), ja que ara només existeix la de marques, i en un any cal que Andorra s’adhereixi als convenis i tractats internacionals sobre les patents.

Per fer funcionar l’OMPA es convocaran places d’agents de patents, tot i que no s’ha determinat quantes seran necessàries per cobrir la demanda de registre de patents.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT