PUBLICITAT

Ampliació de capital de BPA per encarar l'expansió

  • Els 50 milions d'euros han estat assumits a prorrateig pels actuals accionistes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Joan Pau Miquel Foto:

Banca Privada d’Andorra va fer públic ahir que acaba de tancar una ampliació de capital dinerària de 50 milions d’euros assumida per tots els accionistes de l’entitat. Amb aquesta operació, encaminada a fer front a les necessitats de l’expansió internacional iniciada per BPA fa pocs anys, els fons propis del banc arriben als 210 milions d’euros, millorant un coeficient de solvència que era ja de per si molt elevat. Des de l’entitat es valora aquest pas com una peça clau per afrontar amb solvència la internacionalització.

L’augment dels fons propis situa el coeficient de solvència de BPA en un 26% –el mínim exigit per les normes internacionals de Basiela és un 8%– que i el TIER 1 o ràtio de fortalesa en un 31% –el mínim de Basilea és un 4% i augmentarà al 6% en els propers anys–.

L’ampliació de capital es tracta, en paraules del director general de BPA, Joan Pau Miquel, d’una «iniciativa pionera a Andorra que es du a terme gràcies als desenvolupament legislatius aprovats pel Consell General». Segons Miquel, «aquestes operacions de creixement corporatiu transformaran radicalment la dimensió del banc». A més de l’ampliació de capital ja tancada, BPA també té previst dur a terme una emissió d’accions preferents per un valor de 25 milions d’euros destinades als clients de l’entitat.

EUROPA I AMÈRICA / Banca Privada d’Andorra desenvolupa les seves activitats a Europa i l’Amèrica Llatina amb l’objectiu, segons s’explica des de l’entitat, d’obrir «noves perspectives d’inversió i introduir-se a noves àrees de negoci». Actualment, BPA –la quarta entitat financera andorrana pel que fa a la dimensió– treballa en diverses adquisicions i aliances estratègiques en el marc dels acords signats recentment pel Principat amb diferents estats membres de l’Organització per al Desenvolupament i la Cooperació Econòmica (OCDE).

BPA està present a Luxemburg, Suïssa, Uruguai, Mèxic, Panamà i, més recentment, a Espanya. La presència al veí del sud consisteix per ara en una societat gestora i s’ampliarà en un futur molt proper quan es faci efectiva la compra de Banco Madrid, ja tancada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT