PUBLICITAT

Una grua de gran tonatge desmunta la torre de les obres del nou Consell

  • L'accident del 18 de setembre passat va obligar a retardar l'operació
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La nova grua opera davant de les obres del Consell General, ahir Foto: ORIOL LLAURADÓ

El desmuntatge de la grua-torre utilitzada en les obres de construcció de la futura seu del Consell General es van poder completar ahir amb èxit, gràcies a la grua de gran tonatge que es va instal·lar divendres a la nit al carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella. Les tasques es van poder reprendre finalment aquest dissabte, després que un accident obligués a aturar-les el 18 de setembre passat.

Segons van confirmar fonts del Servei de Circulació de la capital, i tal com recollia l’ANA, el trànsit es va poder restablir molt abans del que s’havia previst en un primer moment. D’aquesta manera, tot i que inicialment es creia que el carrer Prat de la Creu, entre la rotonda de Tobira i la rontonda de la Font del Govern, no es podria tornar a obrir a la circulació fins dilluns al matí, finalment les restriccions es van poder aixecar ahir al vespre.

arribada del comboi/La nova grua de gran tonatge, de l’empresa Grues Serrat de Sabadell, va arribar divendres al Principat. Entre les deu i les onze de la nit, va arribar un comboi format per una dotzena de vehicles, entre camions i furgonetes, que traslladaven les diferents peces que componen la màquina.

En total, s’havien de desmuntar set trams de la grua-torre que ha participat en les obres del Consell General. Les tasques es van desenvolupar sense incidents i amb celeritat: ahir, cap a dos quarts d’onze del matí, ja només quedaven tres trams per desmuntar.

La tranquil·litat de la jornada d’ahir contrasta amb l’accident que va patir la grua de gran tonatge de l’empresa Caballer, quatre setmanes enrere. Aquell dia, per causes que encara es desconeixen, el braç articulat de la màquina –d’un total de 400 tones– es va desplomar.

Per sort, no es van haver de lamentar danys personals, encara que algunes peces de la màquina van sortir disparades i van causar desperfectes a la plaça del Poble. Així mateix, com a conseqüència de l’accident, va quedar malmesa la teulada de l’edifici i la futura plaça pública que anirà en aquest indret. Igualment, en caure, el braç articulat va destrossar els mòduls prefabricats dels treballadors que hi havia instal·lats dins del recinte de les obres.

causes desconegudes /Ara per ara, els motius de l’accident són una incògnita, i més perquè la grua accidentada és una màquina que s’havia portat expressament de Barcelona i que s’utilitza normalment en treballs molt especialitzats. Les primeres hipòtesis, a partir dels testimonis presencials, apuntaven la possibilitat que el braç s’hagués enganxat al voladís de l’edifici de la nova seu parlamentària sense que l’operari que estava dirigint l’operació en fos conscient.

En qualsevol cas, des del Govern es va voler ser molt prudent i les causes no es donaran a conèixer fins que no s’hagin analitzat els informes tècnics pertinents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT