PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

487.488 euros per amainar la vulnerabilitat infantil

República del Congo, Mauritània i Camerun reben ajudes d’Unicef

Per Marisa da Costa

Clients al Mercat dels Encants de l’edició del novembre passat.
Clients al Mercat dels Encants de l’edició del novembre passat. | Tony Lara
Gairebé 54.000 infants i joves van beneficiar-se dels 487.488 euros que, durant l’exercici 2014, el Comitè d’Andorra per l’Unicef va destinar als tres projectes impulsats a nivell internacional. Cal sumar a la xifra inicial totes les altres persones que van beneficiar-se dels programes socials que Unicef Andorra desenvolupa no només a la República del Congo sinó també al Camerun i a Mauritània. Sense oblidar la repercussió de les seves activitats a nivell nacional.
 
Durant l’any en què la Convenció dels Drets de l’Infant assolia el seu primer quart de segle, i gràcies a la implicació no només de l’administració pública sinó d’empreses privades i particulars, l’organització protectora de la infància va ingressar 579.632 euros, dels quals un 18,4% permetrà donar continuïtat a la seva tasca exterior, però també a al paper que Unicef juga al Principat, emmarcat en la seva lluita contra la vulnerabilitat dels més petits i que passa, amb projectes com l’Observatori de la Infància i les Parròquies Amigues de la Infància, per la defensa dels drets dels nens d’Andorra però també per programes d’advocacia i de sensibilització que s’enceten ja en el desenvolupament dels estudis primaris i arribant fins els pares i la societat adulta, tot afavorint la conscienciació vers les necessitats bàsiques encara existents a l’exterior.
 
Projecte al camerun/88.000 nens i joves van beneficiar-se de les campanyes impulsades per l’organització en pro de reduir la vulnerabilitat i la infecció per VIH i sida: tallers de cartografia de riscos, jornades de sensibilització, testos i altres accions destinades a la lluita contra la malaltia.
 
Programa a lékoumou/ A la República del Congo, més de 88.000 persones, durant el 2014, van ser incloses en el programa de millora a l’accés dels serveis bàsics per a les poblacions autòctones. Actuacions en els serveis de salut, escolaritzacions, un pla d’acció descentralitzada 2013-2017 per a la millora de la qualitat de vida dels pobles autòctons del departament de Lékoumou, entre moltes altres aportacions, permetran la finalitat primera de millorar l’estatut social de les poblacions autòctones, tot desenvolupant la protecció dels drets.
 
Campanya a mauritània/ La meta al terreny també oscil·la entre el reforç dels coneixements i les competències dels infants sobre el VIH i la sida i la potenciació de les capacitats de les comunes per a tirar endavant programes de lluita contra la pobresa i les eines necessaris per implementar-los. Així, 68.865 persones van participar el darrer any en programes socials i educatius pels drets dels infants.
 
Ara no podem parar/ Novetat del 2014 pensada per a combatre la mortalitat infantil, en un any i mig va permetre vacunar més de 13.000 infants contra el xarampió, tractar contra la desnutrició quasi 300 menors i donar accés a aigua potable a  6.800 persones.
Totes aquestes dades, desplegades a la ‘Memòria Anual d’Activitats’ que cada any presenta el Comitè, han estat possibilitades per la participació de més d’una centena d’empreses nacionals implicades en els projectes, però també a la participació ciutadana en les campanyes nadalenques, tot col·laborant amb els Mercats dels Encants, simplement enviant un SMS o comprant una entrada per al Cirque du Soleil. Una petita acció puntual pot contribuir a que milers de persones tinguin accés a drets fonamentals, i pràcticament sense moure’s de casa.
PUBLICITAT
PUBLICITAT