PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ONCA i l’Ensamble Choral de l’Ariège apleguen 200 persones

El concert va comptar amb peces de Händel, Bach i Fauré

Per El Periòdic

Un moment del concert d’ahir a l’auditori del Prat del Roure.
Un moment del concert d’ahir a l’auditori del Prat del Roure. | ana/ j.D.
Més de 200 persones van assistir ahir al vespre al concert transfronterer oferit en conjunt per l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) i l’Ensamble Choral de l’Ariège a l’auditori del Prat del Roure, a Escaldes-Engordany. 
 
La proposta, d’entrada gratuïta, s’emmarcava dins de la iniciativa ‘Música sense fronteres’, organitzada en conjunt per l’Ambaixada Francesa i la Fundació Crèdit Andorrà. Els espectadors van poder gaudir, entre altres concerts, de diverses obres de Georg Friedrich Händel així com de La Pavane, de Gabriel Faubré, i un concert per a violí i orquestra de Johann Sebastian Bach. Aquesta és la segona representació que s’impulsa dins del programa de concerts transfronterers; la primera va tenir lloc els dies 2 i 3 de juliol a les esglésies de Foix i de Mirepoix, on l’ONCA, en el seu format Cambra, va acompanyar l’Ensamble Choral de l’Ariège, segons informa l’ANA.
 
El programa va estar centrat en la figura del músic alemany Händel, amb obres com el Messies, o l’Himne de la Coronació núm.2. No obstant això, les veus del gran cor i les cordes de l’ONCA van ressonar a l’auditori també amb el Concert per a violí i orquestra núm. 2, en mi major, BWV 1042, i amb dues obres de Fauré, un autor nascut a Pàmies el 1848, que va ser escollit per celebrar la germanor entre Andorra i l’Arieja.
L’ambaixadora francesa, Ginette de Matha, va vibrar com la resta de l’auditori amb les obres escollides. Els conjunts van estar dirigits per Dominique J. Gretillat i, com és habitual en l’ONCA, Gerard Claret, el seu director artístic, qui va ser el concertino.
 
La propera intervenció de l’Orquestra Nacional tindrà lloc a les deu de la nit del proper dilluns, dia 20, als Jardins exterior de la Casa de la Vall, sota el títol Les cordes de la Mediterrània. De nou, Claret prendrà les rendes tot intervenint amb el concertino i tot acompanyat d’Eduard Iniesta, amb instruments de doble corda, Miguel Ángel Cordero amb el contrabaix, Antonio Sánchez fent la percussió ètnica i Robert Armengol amb la percussió clàssica. El preu de l’entrada és de 10 euros i el bitllet pot ser adquirit a l’Oficina Nacional de Turisme d’Andorra la Vella o bé a l’oficina de turisme d’Ordino. En cas de pluja, la representació es farà al Centre de Congressos de la capital.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT