PUBLICITAT

Ingressa a la presó francesa el famòs contrabandista Pere Larrosa

  • El reincident es dirigia a França amb 20.000 paquets de tabac i es va saltar un control
P.G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels decomisos de tabac interceptat en la duana andorrana Foto: EL PERIÒDIC

La matinada del dilluns a dimarts va ser detingut el conegut contrabandista Pere Larrosa, resident al Principat, en la duana francesa. Segons fonts properes al cas, l’interessat va ser ingressat a la presó, com a mesura preventiva.

Larrosa va ser detingut per un delicte de contraban de tabac, mentre conduïa una furgoneta amb quaranta caixes, el que ve a ser 20.000 paquets de tabac.

L’operatiu de la duana francesa va haver d’actuar en dues ocasions, ja que el contrabandista que venia d’Andorra, direcció França, es va poder saltar un primer control i va ser interceptat en un segon control en la mateixa duana francesa. El primer dels dispositius que va poder esquivar ho va fer xafant a fons l’accelerador del vehicle que conduïa i burlant així a l’autoritat. L’operatiu, però, va actuar ràpidament per aturar-lo i a la duana francesa li esperava un segon control, aquest ja alertat del presumpte delicte de contraban al que anava a enfrontar-se i va dificultar així, sense deixar cap sortida, la fugida de nou d’aquest individu.

El tabac decomissat era de la marca Winston i el tenia a les caixes de la furgoneta que conduïa sense cap tipus d’amagatall.

Les autoritats franceses van decomissar la mercaderia, que pot estar valorada al voltant de 50.000 euros, i van detenir a Larrosa qui va ser posat a disposició judicial i ingressat en presó preventiva a l’espera de la celebració del judici.

CURRÍCULUM DE REINCIDENT / Larrosa ha estat diverses vegades processat a la Batllia andorrana com a inculpat en continuats delictes de contraban. De fet, en la majoria d’ells ha actuat com a xòfer de l’operatiu delictiu. És un dels subjectes en les què en diverses ocasions la Policia d’Andorra ha tingut ocasió de controlar-lo com a implicat en delictes de contraban de tabac.

Amb 32 anys, de nacionalitat espanyola i resident al Principat Larrosa s’ha convertit en un dels punts de mira dels grups policials que treballen per combatre el contraban, no només d’Andorra i de França, sinó també d’Espanya.

Els judicis en els què s’ha vist implicat com a autor del delicte o com ha implicat en l’acció il·legal ha provocat que sigui un nom més en el registre dels contrabandistes en les xarxes d’informació policials.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT