PUBLICITAT

El CRES oferirà la setmana vinent una enquesta d'intenció de vot

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Centre de Recerca Sociològica (CRES) ha finalitzat aquesta setmana el treball de camp d’una nova enquesta sobre la intenció de vot dels ciutadans i la percepció que tenen sobre el moment polític, segons va informar l’ANA. S’ha agafat una mostra de 800 persones, el 50% de nacionalitat andorrana, que són representatives a nivell nacional, tot i que no parroquial. Una de les novetats és que també es pregunta la intenció de vot que tindrien els no andorrans si poguessin votar. Als de nacionalitat andorrana, aquesta pregunta va acompanyada de la demanda del que van votar anteriorment, per conèixer la tendència, i per intentar reduir el percentatge de gent que no va contestar en l’última enquesta, feta el mes de febrer.

El director del CRES, Joan Micó, va explicar que la intenció és elaborar una enquesta d’aquestes característiques cada sis mesos i, quan arribin eleccions, fer-la amb mostres representatives també a nivell parroquial.

L’enquesta inclou preguntes sobre si s’està a favor de reduir els anys per obtenir la nacionalitat, sobre la desafecció dels ciutadans per la política, i sobre el que creuen que seria millor pel país a nivell polític. També es demana una valoració dels principals personatges polítics: el cap de Govern, el president del grup parlamentari reformista i el del grup parlamentari d’Andorra pel Canvi.

Micó va indicar que el treball de camp de l’enquesta va coincidir amb l’anunci del Partit Socialdemòcrata de convocar eleccions anticipades, i que és possible que les respostes es puguin veure condicionades per aquest fet. Actualment, el centre de recerca està fent l’anàlisi de les enquestes i els resultats es presentaran a finals de la setmana vinent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT