PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El circ vol quedar-se

La companyia Cirque du Soleil negocia tornar tres estius més a Andorra per oferir un espectacle únic

Per ESTHER JOVER MARTIN

El número acrobàtic sobre la llegenda de la Verge de Meritxell.
El número acrobàtic sobre la llegenda de la Verge de Meritxell. | EMILIO PRENAS
Nosaltres ens quedaríem trenta anys, però, de moment, estem negociant per tres anys més», assegurava ahir la directora de màrqueting i business development del Cirque du Soleil, Carla Márques. Dissabte a la nit es va estrenar Storia, el tercer espectacle que la companyia de circ canadenca ha dissenyat expressament per a l’estiu andorrà. «Estem molt contents de l’èxit, de la reacció del públic. Després de vuit mesos de feina veure la reacció dels espectadors...», confessava el director i coreògraf d’Storia, Stéphane Boko.

A part de Montreal, la seu del Cirque du Soleil, Andorra és l’únic lloc del món on la companyia circense ofereix un xou a l’aire lliure. «Més d’un país ha volgut que fem una cosa similar, però estem compromesos amb Andorra», afirma Márques.

Les negociacions entre el circ i el país van començar fa cinc anys, quan el ministre de Turisme, Francesc Camp, es va desplaçar fins al Quebec per proposar-los la iniciativa estival. Les converses van fructificar i es va obtenir un compromís per tres anys que ara es vol renovar. Una estona abans de l’estrena de dissabte, Camp va manifestar la seva intenció de mantenir la relació amb el circ i, sobretot, seguir apostant per esdeveniments culturals d’envergadura que atreguin el turisme d’estiu. El ministre no va especificar en quins espectacles està pensant però va comentar que programar concerts destacats els caps de setmana podria ser una via.

Boko va dir ahir que està satisfet que en els tres anys de Cirque du Soleil ha notat «una evolució de l’espectacle i un benefici econòmic per al país». El director va ser el coreògraf del primer Scalada i els dos anys següents –Mater natura i Storia– n’ha estat també el director. El director, però, va comentar que de cara l’any que ve ell prefereix «afrontar nous reptes» tot i que ha donat el seu suport per a que el circ torni a Andorra.
De fet, l’ideòleg de l’espectacle va valorar molt positivament la implicació de la gent del país, com «tots els voluntaris que col·laboren». «Ens sentim molt benvinguts i ben tractats», va assegurar.

Dissabte, dia de l’estrena, el públic va respondre gratament. L’aforament es va omplir: unes 5.000 persones, meitat de peu i meitat a les grades (per seure es paguen 15 euros; veure-ho dempeus és gratuït). Camp va explicar que ja s’han venut unes 90.000 entrades, però l’aforament total dels 21 dies de xou és de 105.000 places que s’esperen cobrir en els pròxims dies. L’objectiu de programar el circ és, sobretot, atreure visitants que pernoctin.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT