PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els treballadors d’un hotel lauredià denuncien un desnonament injust

«Onze treballadors ens n’anem al carrer sense previ avís ni compensació»

Per Marisa da Costa

La notificació de la Batllia, en quatre idiomes, en una de les parets.
La notificació de la Batllia, en quatre idiomes, en una de les parets. | Tony Lara
«Dilluns deixaran al carrer a onze famílies sense més recursos que el sou de mil euros que rebien per les tasques que desenvolupaven a l’hotel», denunciava ahir un dels afectats, qui també lamentava que, per a més inri, «només ens han advertit amb quatre dies d’antel·lació de l’execució del desnonament, cosa que no ens ha permès ni cercar una nova feina ni, als qui viuen a l’hotel, buscar-se un nou allotjament».
El proper dilluns i per ordre de la Batllia, els inquilins d’un cèntric hotel ubicat a Sant Julià de Lòria seran desallotjats definitivament, segons les declaracions recollides per aquest rotatiu i realitzades per part d’un dels treballadors (qui va preferir mantenir-se en l’anonimat).
L’ordre de desnonament va arribar el passat dijous quan, segons expliquen els treballadors, qui creuen que era «la batlle, va arribar acompanyada d’un secretari i va començar a penjar cartells per tot arreu, més de seixanta i per totes les parets de l’hotel; als ascensors, escales, passadissos...». Aquests cartells eren una comunicació, escrita tant en català com en castellà, francès i anglès, per part de la Batllia, en què es notifica «a tot el personal de l’hotel i als clients del mateix, que el proper dia 6 de juliol» es procedirà «al seu desnonament». Els treballadors, que el vespre d’ahir van reunir-se amb el raonador del ciutadà, critiquen «la manca d’un termini de temps prudencial», que se suma «a un acomiadament sense finiquito ni cap altre tipus d’indemnització, perquè l’empresa es declararà en fallida i no hi tindrem dret».
Fa més d’un any que la gestió de l’hotel no paga el lloguer als propietaris, que van portar el cas a la Batllia. Aquesta va dictar sentència en favor de la propietat el passat 23 d’abril. No obstant, la propietat de l’empresa va interposar un recurs, motiu pel qual «no entenem que ens facin fora quan el procediment segueix en curs als jutjats».
PUBLICITAT
PUBLICITAT