PUBLICITAT

El CACI es posa en funcionament

P.G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

Ahir va obrir les seves portes el Centre d’Atenció Contra l’Intrusisme. Un servei que vol facilitar els nous canals d’informació sobre aquest fet que afecta a molts sectors professionals del país. Una prova de la necessitat d’aquest servei va ser que en el primer dia de funcionament d’aquest centre, ja es van atendre consultes, queixes i algun tipus de denúncia, segons va explicar Xavi Granyó, coordinador del CACI i cap de la Unitat de Comerç i Inspecció.

PROTOCOL D’ACTUACIÓ /Des del CACI s’estableix un protocol d’actuació una vegada es presenta algun tipus d’avís o denúncia. «El centre actua de dues maneres si es tracta d’una consulta donem la informació necessària i si hi ha algun tipus de denúncia o queixa, iniciem una acció mitjançant un operatiu per intentar trobar la conducta intrusa», va explicar Granyó.

El cap del CACI va manifestar que aquest dispositiu compta amb una àmplia coordinació amb els efectius de la Policia Nacional, de la Duana, així com departaments del Transport i de Comerç, per fer l’actuació el més ràpidament possible.

Les sancions que es poden donar per intrusisme poden ser molt variades, segons va dir Granyó, ja que depèn de la conducta. L’Administració en aquest cas obri l’expedient.

Com contactar en el CACI /Des d’ahir està en marxa 24 hores al dia el telèfon gratuït 180 00 180. Aquest és un nou canal perquè qualsevol ciutadà pugui plantejar consultes, queixes i denúncies en l’àmbit de l’intrusisme empresarial, una pràctica que el Govern pretén minimitzar.

Per tal de donar a conèixer l’acció del centre s’han editat fullets amb la campanya Tots contra l’intrusisme. En el tríptic s’hi descriuen algunes de les situacions freqüents d’intrusisme i com col·laborar en la lluita contra l’intrusisme empresarial.

A partir d’ara, els canals que pot utilitzar qualsevol persona interessada en fer arribar el seu neguit o informació són: el nou telèfon gratuït 180 00 180, la bústia electrònica [email protected]; així com la visita física a la seu de la Unitat de Comerç i Inspecció del Ministeri de Turisme, Comerç i Indústria , a l’edifici administratiu de Prat del Rull.

Els sectors més sensibles a patir l’intrusisme, o que al menys han estat tradicionalment afectats, són el transport, i empreses de serveis, així com classes d’angles, entre d’altres. Les agències de publicitat també s’han queixat al respecte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT