PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Els sindicats no van anar a buscar la ressolució del Comú

Els sindicats acaten la decisió malgrat el seu desacord

Per JOSEP ROMERO

Un grup de persones reben les explicacions dels representants sindicals davant la CASS, dijous passat.
Un grup de persones reben les explicacions dels representants sindicals davant la CASS, dijous passat. | Tony Lara
El cònsol d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, va justificar la denegació de l’autorització de tres punts d’emplaçament demanats pels sindicats per realitzar una consulta popular a favor del vot dels residents, per «les dificultats pels vianants i el perill que aquests baixessin de les voreres» si es posaven les carpes en aquests punts .
Aquests llocs inicialment se situaven davant de Govern, de Casa Comuna i de la CASS. Tres indrets estratègics que, segons el secretari general de l’USDA, Gabriel Ubach, els «permetien poder donar més visibilitat i difusió a la iniciativa».
Tot i acatar la decisió presa per la Junta del Comú de dimecres passat, Ubach, va mostrar la seva sorpresa pels motius expressats per part de les autoritats comunals. De la seva banda, Minguillón va manifestar que des de la corporació no hi ha cap voluntat de posar «pals a les rodes» ja que «estem disposats a ajudar a les iniciatives que surtin des de qualsevol entitat i associació».

JUNTA DEL COMÚ/ El cap de la corporació de la capital va explicar que la petició d’emplaçaments va ser debatuda en la Junta del Comú de dimecres passat. En la reunió es va decidir denegar la demanda dels sindicats, però perquè poguessin fer la recollida de firmes de la manera que ho reclamaven, oferir dos emplaçaments alternatius just al costat dels que els sindicats demanaven i que no suposessin perill per als vianants ni poguessin ocasionar problemes amb els vehicles: un a la plaça Lídia Armegol i un altre al passatge Molines, molt aprop de Casa Comuna.
Segons Ubach aquell dia ningú es va posar en contacte amb els mandataris sindicals per comunicar-los la decisió presa malgrat hi havia una carta amb la resposta que els donava, al Comú. Per aquest motiu, l’endemà van decidir instal·lar les seves carpes en els llocs previstos en un principi. Fins i tot dijous passat van   poder recollir signatures davant de l’edifici de la CASS. Justament pocs minuts abans de marxar d’aquell indret, després d’una estona recollint signatures, el Comú els va comunicar que no podien continuar en aquell indret després de rebre les queixes d’alguns veïns que consideraven que s’obstaculitzava el pas de  vianants
Dijous passat els representants sindicals van expressar el seu malestar al mateix Minguillón. Ubach va manifestar que, malgrat no compartir la seva decisió, en els propers dies mantindran el calendari de la consulta popular que, ara per ara, s’està acabant de tancar.
Els organitzadors han aconseguit, fins ara, recollir un centenar de qüestionaris.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT