PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Purito Rodríguez ho té clar: «Estic en forma, motivat i vaig a pel Tour»

La prova ciclista més important del món comença demà i el resident a Andorra està entre els favorits

Per A. CANES

Joaquim Rodríguez parlant en la presentació de l’equip Katusha per al Tour de França 2015, ahir a Utrecht.
Joaquim Rodríguez parlant en la presentació de l’equip Katusha per al Tour de França 2015, ahir a Utrecht. | TWITTER
Arriba un dels moments culminants de la temporada. El tret de sortida del Tour de França es donarà demà a Utrecht, una ciutat que acull la prova per primera vegada, en una etapa inaugural que serà una contrerellotge individual de 13,8 quilòmetres i que començarà i acabarà a la ciutat holandesa. De fet, aquesta edició no entrarà a França fins la quarta etapa ja que abans serà un parell de dies per Bélgica.

Aquesta any la incertesa de qui podria ser el guanyador és més gran que mai. Són varis els ciclistes que són favorits, i entre ells hi ha el resident andorrà, Joaquim Rodríguez, que té molt clares les seves opcions en aquesta edició: «Hem tingut un bon temps aquí i hem pogut entrenar molt bé. El treball ha estat molt bo», va comentar Purito. La bona preparació de cara a la prova francesa el portarà a lluitar pel Tour i pel podi: «Arribo molt bé. Si no hi ha cap problema de caiguda i ho fem bé jo crec que lluitem pel podi. Amb un recorregut així intentarem estar el més amunt possible», va explicar el ciclista de Parets.

Aquest, de fet, és un punt en el qual el resident ha incidit molt des que es va saber quin seria el traçat del Tour, ja que considera que als escaladors els hi va molt bé. Això sí, durant les primeres etapes de les 21 amb què comptarà la prova seran menys bones: «La primera setmana és perillosa, però si sobrevivim, un cop fem el primer descans és tot molt favorable per a nosaltres, els escaladors».

El ciclista del Katusha té clar que aquest any la seva preferència és la general, però ahir va comentar en la presentació del Tour que també vol una etapa. El que ja no té tant present és disputar el mallot de la muntanya: «Vaig a per la general. És molt difícil lluitar per les dues coses. Està clar que amb aquesta nova normativa dels finals d’etapa, que valen el doble, potser estarem a prop, però seria difícil disputar-lo».

El català va desvetllar quin eren per ells els corredors favorits per guanyar l’edició d’aquest any: «Nibali, Quintana, Contador, Froome, Valverde,... Hi ha molts favorits. Crec que serà un Tour molt disputat». Purito va reconèixer que s’inclou entre el grup de possibles vencedors: «Crec estic entre els 10 que poden guanyar». Nibali ho va confirmar ahir en la presentació destacant el resident i comentant que «està anant cada vegada a més».

L’únic punt en contra abans d’arribar al Tour per a Purito és la baixa de Dani Moreno per decisió del Katusha: «És una llàstima la seva falta i que l’equip hagi decidit no portar-lo al final. Per a mi era molt important perquè és el corredor que sempre està amb mi a la muntanya. Però la resta de l’equip és molt bo. Portem un bon grup tant com per al pla, com per a la muntanya, com per a les contrarellotges per equips,... M’agrada». El de Parets va acabar reconeixent que la baixa de Moreno és «una mica desil·lusionant».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT