PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La PAH rep més ofertes per a la família desnonada

La dona que ha ocupat un pis té noves propostes de pisos

Per El Periòdic

Alguns dels membres de la PAH Alt Urgell.
Alguns dels membres de la PAH Alt Urgell. | El Periòdic
El Consorci d’Atenció a les Persones ha ofert a la PAH Alt Urgell una llista de pisos disponibles per reallotjar la dona a qui la plataforma ha ajudat a ocupar un pis, propietat de La Caixa, situat a la primera promoció de l’Horta del Valira. El col·lectiu ha explicat que estudiaran si algun d’aquests habitatges s’adequa a les necessitats de la dona, mare de tres fills menors d’edat, i en cas afirmatiu abandonaran el pis.
El portaveu de la PAH, Marc Foix, ha matisat que amb l’ocupació no qüestionen la tasca del Consorci i assegura que «fa la seva feina i ens ha ajudat molt». Amb tot, Foix considera que l’ajut ofert «no respon a les necessitats habitacionals que demanda actualment la població». La plataforma opina que els serveis socials haurien de tenir pisos disponibles per respondre a desnonaments.
 
La llista amb què treballen ara consta de pisos de particulars, per al lloguer dels quals el Consorci ofereix un ajut inicial de 600 euros i un altre de 200 euros mensuals. La PAH també va parlar ahir amb representants de La Caixa. Foix insta l’ajuntament urgellenc a negociar amb els bancs perquè es puguin utilitzar pisos buits. «Això ja ho han fet a d’altres poblacions i caldria tenir-ho en compte», indica.
Un dels dos pisos que se li havia ofert anteriorment a la família és a Martinet, i el van descartar perquè la dona no té ni cotxe ni carnet de conduir; i l’altre, ofert per «un particular amb bona fe», estava afectat per un procediment judicial.
 
Davant de l’ocupació del pis han rebut «mostres de solidaritat però també d’insolidaritat». Alguns veïns del bloc s’han queixat personalment a la PAH per les formes amb què s’ha ocupat el pis. La plataforma també ha explicat que la mare que ocupa el pis hauria rebut pressions, concretament a l’Escola Albert Vives, on estudien els seus fills. A la dona se li ha posat traves a la recollida de notes i a la matrícula perquè té un rebut pendent de pagar. Des de l’escola han assegurat que s’han limitat a aplicar el reglament del departament d’Ensenyament. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT