PUBLICITAT

PAS DE LA CASA

El Mercat de les Oportunitats torna aquest cap de setmana

250 establiments participen d’avui fins diumenge en la Braderie

Per JOSEP ROMERO

Una de les parades del Mercat a un carrer cèntric del Pas de la Casa.
Una de les parades del Mercat a un carrer cèntric del Pas de la Casa. | Tony Lara
Els comerços del Pas de la Casa ho tenen tot a punt perquè arrenqui a partir de dos quarts de deu d’aquest matí la cinquena edició del Mercat de les Oportunitats que s’allargarà fins diumenge vinent. A la Braderie els establiments oferiran descomptes que poden arribar al 50% pel que fa als productes de temporada i de fins a un 80% en el cas dels no estacionals. 
 
Durant el cap de setmana les botigues trauran parades a l’exterior on exposaran els productes més rebaixats, els restaurants oferiran descomptes especials i diferents espectacles animaran els carrers. Els visitants hi trobaran una gran varietat de propostes, tant com ho és el comerç del Pas de la Casa, amb un munt d’ofertes i bones oportunitats. 
 
L’esdeveniment, organitzat per la Iniciativa Publicitària del Pas amb la col·laboració del Comú d’Encamp i d’Andorra Turisme, comptarà amb diferents activitats per a tots els públics, infants i adults. 
Així, hi haurà inflables per als més menuts, (entre les 11 i les 7 de la tarda), així com espectacles itinerants com ara els dels grups Neenaw, Bloc Quilombo , el del Troupe Clow i de Pista que vinc. A més, també cal destacar la passejada que efectuaran alguns personatges Disney pels diferents carrers del poble, demà dissabte i el diumenge a partir de les 4 de la tarda. 

Costos 
 
La inversió inicial està xifrada entre els 15.000 i 20.000 euros, segons va indicar el portaveu de l’entitat gremial, Jean-Jacques Carrié.  Andorra Turisme i la corporació local aporten, a parts iguals en concepte de subvencions, un total de 48.000 euros per l’organització de l’esdeveniment. Carrié va explicar que esperen  atraure el mateix nombre de visitants que l’any passat, arribant als 12.000 diaris. 
 
Per aconseguir-ho, s’ha fet una campanya de publicitat molt important al sud de França amb un cost econòmic d’uns 17.000 euros. En concret els missatges es van fer arribar a ciutats com ara Perpinyà, Bordeus o Carcassone, a través de falques a diferents emissores radiofòniques i  publicitat en algunes línies d’autobusos. 

Carrers afectats 
 
Per facilitar el bon funcionament del Mercat de les Oportunitats, alguns carrers del Pas estaran tancats des d’avui fins el proper diumenge. Concretament seran els carrers Abelletes, Comtes de Foix, Bernat III, Pariatges i Pere d’Urg. I es tancarà parcialment el carrer Catalunya, el carrer Sant Jordi i l’avinguda d’Encamp. 
 
Els serveis de mobilitat, el SUM, la Policia i Protecció Civil han preparat dispositius especials per aquestes dates per tal que aquesta cita anual es desenvolupi amb la màxima normalitat. Carrié va explicar que l’associació que presideix compta en l’actualitat amb uns 200 socis que paguen 30 euros per establiment «hi ha persones que en tenen més d’un». A més va informar que la voluntat és realitzar en el futur més esdeveniments de característiques semblants al del Mercat de les Oportunitats. Carrié va avançar que ara es plantegen organitzar un cap de setmana tipus ‘Ford West’. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT