PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’ONCA programa cinc concerts a Andorra durant el mes de juliol

La Fundació ONCA inicia un cicle de xerrades per divulgar la música clàssica

Per EL PERIÒDIC

La formació Quartet per l’art, del format ONCA Bàsic.
La formació Quartet per l’art, del format ONCA Bàsic. | ARXIU FUNDACIÓ ONCA
L’ONCA té vuit concerts programats durant el mes de juliol: cinc com a orquestra de cambra a Foix, Mirepoix, Sant Pere Sallavinera, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, i tres en format ONCA Bàsic, al Museu de la Moto de Canillo, a la Farga Rossell de la Massana i a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany.

El concert de l’ONCA i l’Ensemble Choral de l’Ariège es presentarà el dia 12 al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. Quant a l’ONCA Bàsic, el duo format pels violinistes Alexandre Arajol i Francesc Planella, oferirà l’actuació El violí i la música celta al Museu de la Moto de Canillo el dia 9. El Quartet per l’Art presentarà Ibèrics amb denominació d’origen, el dia 11, a la Farga Rossell de la Massana. L’últim concert ONCA Bàsic serà el dia 21 amb Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach i un quartet de corda de l’ONCA, que interpretaran el programa Cordes a l’aire a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany.

Finalment, el 20 de juliol, tindrà lloc el tradicional concert Jardins de Casa de la Vall, sota el títol Les cordes de la mediterrània. L’actuació serà a càrrec de l’ONCA i el compositor i intèrpret d’instruments de doble corda Eduard Iniesta.

D’altra banda, la Fundació ONCA (Govern i la Fundació Crèdit Andorrà) inicia un nou projecte, Aprèn a escoltar l’ONCA, dissenyat pel músic andorrà de l’ONCA Josep Martínez Reinoso. L’activitat consisteix en  xerrades participatives destinades a un públic general en les quals es descriuran conceptes de teoria i d’història de la música per ajudar a millorar l’escolta de la música clàssica.

La primera xerrada, titulada Repetim? L’essència de la forma musical, a càrrec de Martínez Reinoso, s’impartirà el 8 de juliol, a les vuit del vespre a Casa de la Vall i tractarà sobre els aspectes imprescindibles per a l’escolta, com les estructures bàsiques que organitzen una obra o fragment musical. L’assistència a la conferència és lliure i gratuïta i l’activitat compta amb el suport del Consell General.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT