PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

La PAH ocupa un pis a l’Horta del Valira

A l’habitatge hi ha entrat a viure una dona amb tres fills menors d’edat

Per EL PERIÒDIC

Membres de la PAH davant del bloc on s’ha ocupat un pis, ahir.
Membres de la PAH davant del bloc on s’ha ocupat un pis, ahir. | RÀDIO SEU
La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de l’Alt Urgell (PAH) va ocupar un pis d’un dels blocs de nova construcció de la urbanització de l’Horta del Valira de la Seu d’Urgell, concretament al número 5 del carrer Guillem de Plandolit. L’objectiu del col·lectiu és negociar amb el banc propietari de l’habitatge un «lloguer social just» per a la família que hi ha entrat a viure, una mare amb tres fills. La família va haver d’abandonar dilluns el pis en el qual ha viscut durant els últims anys i ara es podrà quedare a l’habitatge ocupat mentre no hi hagi una ordre judicial que l’obligui a marxar.

Segons el diari Segre, després de diverses reunions amb el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, la PAH va optar dilluns per ocupar l’habitatge, tenint en compte que «els ajuts que s’oferien no arreglaven la situació». La dona que ha ocupat l’habitatge, Carme Medeiros, mare de tres nens de 13, 7 i 3 anys, ha explicat que els pisos que se li han ofert no s’adapten a les seves necessitats, ja que un requeria tenir cotxe i l’altre era molt petit i sense calefacció.

La tinenta d’alcalde d’atenció a les persones, Anna Vives, ha lamentat la situació i defensa «l’actuació impecable dels serveis socials». Vives remarca que s’ha fet un seguiment intens del cas i, a part de tots els ajuts socials que s’ha concedit a la família, «se li ha proposat alternatives». Des del  Consorci d’Atenció a les Persones s’ha atorgat un ajut econòmic per fer front al desnonament que ha consistit en 600 euros per pagar la fiança d’un nou pis i 200 euros cada mes durant un any per subvencionar el lloguer.

De moment, però, la família s’allotjarà en el pis de l’Horta del Valira.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT