PUBLICITAT

LLAVORSÍ

Llavorsí estrena la primera cursa d’obstacles Pallars de Ferro

La prova és popular i oberta tant a corredors individuals com a grups

Per EL PERIÒDIC

Imatge de la cursa Pallars de Ferro.
Imatge de la cursa Pallars de Ferro.
La Diputació de Lleida ha presentat la primera edició de la Pallars de Ferro, una carrera d’obstacles que se celebrarà diumenge que ve, dia 5, a Llavorsí (Pallars Sobirà). La Pallars de Ferro espera al voltant de 200 participants i pretén combinar la passió per la natura i l’esport. La prova neix amb el repte d’esdevenir una de les competicions esportives d’obstacles més carismàtiques del panorama nacional. A la Pallars de Ferro es combinaran elements naturals del municipi de Llavorsí amb obstacles creatius i salvatges realitzats per un equip de professionals.

El diputat i vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich,  ha destacat que «es tracta d’una cursa innovadora que complementarà les altres proves que ja tenim consolidades al Pallars i al Pirineu. Ens servirà com a eina de promoció econòmica i reclam turístic».

Participació popular / La prova té un caràcter popular i hi poden participar totes aquelles persones majors de 16 anys que vulguin gaudir d’un circuit divertit, simpàtic i, a la vegada, exigent. Es pot participar tant de manera individual com en grups de fins a cinc persones. En aquesta primera edició, el pas pel riu, les muntanyes costerudes, els prats plens de vegetació i els camins rocosos seran els elements que posaran a prova tots els participants.

Per la seva banda, el director general de la prova, Miquel Monrabà,  ha explicat que «comptarem amb una setantena de voluntaris que vetllaran perquè tot surti bé. És cert que hi ha molts obstacles, però accessibles a tots els participants». També ha recordat que «també es poden saltar alguna de les zones preparades, encara que hi haurà una penalització en el temps final de cada participant o equip».

La Pallars de Ferro es presenta com una cursa amb dos tipus de recorreguts i més d’una vintena d’obstacles. El primer recorregut, anomenat Buscallada, oferirà 18 obstacles realitzats amb aigua, fusta, palla, corda, fang i altres estructures. El segon, que porta per nom Encamada, presenta 26 obstacles realitzats amb corda, fusta i electricitat, que s’hauran de combinar amb força, constància i resistència. Hi haurà avituallaments a l’estil Pallarès als dos recorreguts, i després de la prova els participants disposaran de dutxes.

Tota la informació de la cursa Pallars de Ferro i la formalització de les inscripcions, limitades a 300 corredors, es pot trobar a la pàgina web de la prova, www.pallarsdeferro.com

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT