PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Píxels musicals

El col·lectiu F4 Grup retrata 65 músics en un projecte «artístic, fotogràfic, cultural, històric i antropològic» que ara busca finançament per realitzar-se

Per ESTHER JOVER MARTIN

Els membres d’F4 Grup fan broma amb la posada en escena de la imatge del saxofonista Efrem Roca.
Els membres d’F4 Grup fan broma amb la posada en escena de la imatge del saxofonista Efrem Roca. | F4 GRUP
Sergi Verdeguer, bateria de Nami, es desperta en un llit al mig d’un camp. Toni Mestre, baixista de Persefone, es passeja entre dinosaures. La cantant Laura Estiarte porta un vestit ple d’imperdibles. A la pianista Natàlia Solà l’acompanyen dues notes: Sol i La... I així fins a 65 músics i veus del país, 65 persones que ofereixen un retrat complet de l’actualitat musical andorrana. «És un projecte fotogràfic, artístic, cultural, històric i antropològic», va anunciar ahir Pep Aguareles, ideòleg i impulsor del projecte que executa amb Lluís Casahuga, José Otero i Robert Verdaguer, tres exalumnes seus amb els quals ha format F4 Grup. El quartet de fotògrafs ja han treballat junts en altres iniciatives, com les Sessions Piaf i un reportatge sobre el Rocío andalús.

A Aguareles feis anys que li rondava pel cap la idea de capturar amb el seu objectiu una àmplia representació dels músics del país. La tasca, però, no és senzilla i va enredar els seus companys de fatigues.  «Hem treballat molt però també ens ho hem passat molt bé. També ens hem enfadat molt perquè és una feina molt exigent», aclareix el fotògraf. Per tirar endavant el projecte, primer van moure’s en l’àmbit musical per demanar una llista dels músics més representatius de tots els estils. La llista és molt extensa i han seleccionat una àmplia mostra dels noms que més sonen. «Hi ha clàssic, pop, heavy, rock, etcètera», explica F4 Grup.

Els germans Claret, David Micó, Oriol Vilella, Lluís Cartes, Natàlia Solà, Míriam Manubens, Celine Montel, Jordi Barceló, Jonaina Salvador, Òscar Llauradó, Caterine Netayer, Efrem Roca, David Sanz, Patxi Leiva, Marina Vallcorba, Joan Hernàndez i un llarg etcètera, fins a una setantena de noms, formen part del projecte artístic.

«No volem que es quedi en l’edició d’un llibre», puntualitzen, «volem que quedi clar que és un projecte molt potent». Un volum, una exposició, un CD i activitats paral·leles, com concerts, són algunes de les iniciatives que F4 Grup tenen en ment.  Però per fer-ho busquen la col·laboració d’una entitat o fundació privada que cregui en la idea i hi inverteixi. «Com ja va passar fa anys amb 3 visions. 40 imatges», recorda Aguareles, una iniciativa en què es va retratar 40 personatges del país, juntament amb Carles Esteve i Isidre Escorihuela.

En la feina actual els quatre membres del col·lectiu treballen colze amb colze i cada fotografia és un 25% de cadascun. Les imatges han estat molt pensades i estudiades ja que s’ha demanat a cada músic que respongui a un qüestionari personal. Segons les respostes s’ha ideat l’ambientació del retrat, ple de referències al personatge, i, sempre, amb l’instrument i la música com a acompanyants fidels.

Només falta el pressupost.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT