PUBLICITAT

Andorra la Vella

El segon Jambo Street Music tanca amb èxit de participació

El concert de ‘Gossos’ i l’espectacle vertical ‘Likantròpica’ van ser els actes amb major afluència

Per El Periòdic

'Taylor and Son' tocant a Andorra la Vella
'Taylor and Son' tocant a Andorra la Vella | Tony Lara
El festival musical Jambo Street va tornar el passat divendres als carrers de la capital i, segons va exposar un dels membres de l’organització, Oriol Vilella, totes dues van tenir una molt bona acollida per part del públic visitant.
 
Una quinzena de bandes van donar el tret de sortida oficial a la segona edició d’aquest esdeveniment centrat en la cultura musical i que té com a principal objectiu convertir-se en «una referència de finals de juny a Andorra la Vella», tal com va exposar el cònsol major de la parròquia, Jordi Minguillón, en l’estrena de l’acte. 
 
Els concerts dels grups locals com el Cor d’Encamp, les dues formacions de l’ONCA- Toc de greu i el duo de violins- o Proud, entre altres, segueixen sent les grans protagonistes que atrauen a locals i visitants, com en la primera edició. Els turistes «demanen molt i tenen molt interès en saber què és aquest festival», van apuntar des de l’organització.
 
Manu & the vodkas, ¾ de 15, Taylor & son, Love it, Lady Scarlet, One way, Vibrand, The Laguards, alumnes de l’Institut de Música, Coral la Massana, White Heaven, Old School i I ara ke són els grups que van estrenar els escenaris de la segona edició del Jambo Street Music aquest divendres, segons informa l’ANA. En iniciar-se la trobada l’afluència era bona i molts esperaven l’inici del concert o aprofitaven per prendre alguna cosa en un dels bars i restaurants del Centre Històric.

 
La intenció és, tal i com va reconèixer el cònsol major d’Andorra la Vella i com ja havia assegurat durant la presentació d’aquest esdeveniment, és que el Jambo Street serveixi com a «dinamització econòmica de la parròquia» i que la gent «vingui a comprar, a menjar i a gaudir» de les diferents opcions que s’ofereixen al casc antic de la capital.
 
El plat fort del primer dia de festival va ser l’espectacle vertical Likantròpica, que va comptar amb projeccions i músics integrats en l’edifici de la placeta de Sant Esteve. L’actuació, segons el cònsol, vol ser «una referència» i un aspecte «diferenciador» d’altres llocs. Es tracta d’un espectacle vertical al que, per primera vegada, es dóna cabuda al Principat.
 
El segon dia de la celebració va tenir lloc per primera vegada i comptant amb la presència de persones de referència del sector, la Fira del disc de segona mà, instal·lada a la plaça Rebés. «Els expositors de Madrid estan molt contents i els d’Andorra també perquè han venut bastant», va indicar Vilella. La idea és mantenir aquesta activitat però «estem supeditats a que els expositors de baix vulguin pujar altre cop», va reconèixer. 
 
El darrer acte de la nit de dissabte així com del festival va ser el concert en directe oferit als jardins de la Casa de la Vall per la prestigiosa banda catalana Gossos, que van posar el punt final als diversos concerts oferits i que, tal com s’esperava, van ser l’activitat rebuda amb una major mostra d’interés per part dels espectadors.
 
Amb l’organització d’aquest festival musical es té la intenció, a la llarga, de convertir Andorra en un referent en l’àmbit, tot augmentant any rere any les activitats i donant cos al cartell convidant bandes conegudes. 
 
Jambo Street Music se celebra el mes de juny perquè, segons va exposar Minguillon, durant el mes de juliol la parròquia acollirà el Cirque du Soleil, però durant el mes vigent no s’oferia als turistes que fan les vacances als inicis d’estiu cap activitat alternativa a les existents. «El Jambo ha de ser l’esdeveniment de referència de finals de juny a Andorra la Vella», tot animant els locals i atraient visitants a l’entorn del casc antic de la capital. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT