PUBLICITAT

LLADORRE

Un ramader denuncia l’atac d’un ós a un ramat de cavalls

Una euga que va quedar ferida en una pota ha hagut de ser sacrificada

Per EL PERIÒDIC

L’euga malferida presumptament per l’atac d’un ós.
L’euga malferida presumptament per l’atac d’un ós. | RÀDIO SEU
L’Associació de Ramaders del Pallars Sobirà ha denunciat el presumpte atac d’un ós a un ramat de cavalls al municipi de Lladorre, al Pallars Sobirà. Els fets es van produir el cap de setmana passat, però com a resultat de l’atac una euga va quedar malferida a la pota, en plena muntanya i, finalment, l’euga va haver de ser sacrificada ahir.

El ramader afectat va explicar que, després de l’atac, el ramat ha quedat dispers per la muntanya i molt espantat. El pagès va alertar l’equip de seguiment de l’ós i els Agents Rurals han redactat un informe dels fets. L’Associació de Ramaders demana solucions ja que tem que hi hagi més atacs en ser una zona habitual de pas de l’ós.

L’organització agrària ASAJA, conjuntament amb l’Associació de Ramaders del Pallars Sobirà, ha demanat un Pla Integral per solucionar els danys de la fauna salvatge. El Pla ha de recollir que el pagament dels danys causats per animals protegits, com ara l’ós i el voltor, es facin efectius en un termini màxim de 30 dies i sense cost pel ramader.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT