PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Cinc detinguts pel robatori amb arma de foc a la joieria Art d’Or

L’Operació Xalopa culmina gràcies a la col·laboració de les forces de seguretat espanyoles

Per E. J. M.

Control policial a la rotonda d’Aixovall el 9 de novembre passat, l’endemà del robatori.
Control policial a la rotonda d’Aixovall el 9 de novembre passat, l’endemà del robatori. | TONY LARA
L’Operació Xalopa, sobre el robatori amb arma de foc que va patir la joieria Art d’Or el novembre passat, ha culminat amb la detenció de cinc persones. La Policia va informar ahir que la investigació s’ha tancat amb la detenció dels presumptes autors materials del delicte de robatori amb violència i dels col·laboradors. El botí, però, encara no ha estat recuperat.

Els fets s’han precipitat en les últimes setmanes i, gràcies a «una investigació minuciosa, complexa llarga per part dels membres del Cos de la Policia» i amb «la col·laboració internacional a través d’Interpol i amb l’ajuda de les forces de seguretat espanyoles, el Cos de Policia ha pogut resoldre un cas greu que va crear una important alarma social», segons s’expressa en el comunicat de premsa emès ahir per la Policia.

El robatori amb violència, en què es va utilitzar una arma de foc, va tenir lloc el passat 8 de novembre a la joieria Art d’Or, a l’avinguda Meritxell. La primera actuació policial va ser tancar i reforçar els punts fronterers i la intensificació dels controls per tot el país.

La investigació i els indicis trobats van fer que, tan sols dos dies després, el 10 de novembre, dues persones fossin detingudes per les muntanyes de Sant Julià, a prop de la frontera. Un veí de Juberri havia alertat quer havia vist dos homes sospitosos per la zona. Els detinguts es van ferir mentre havien intentat fugir per la muntanya: un amb un tall en una mà i l’altre amb un turmell torçat. També portaven a sobre menjar i medicaments amb data de compra de després del robatori. La investigació va revelar que els tres ocupants d’un vehicle de plaques espanyoles, dos homes i una dona, havien comprat el menjar i les cures per als fugitius.

La Policia va trobar el vehicle en un poble lauredià i va constatar que pertanyia a una dona de nacionalitat sèrbia resident a Espanya. Com que el cas estava judicialitzat, es va trametre una Comissió Rogatòria Internacional sol·licitant la detenció de la titular del vehicle. La dona va ser detinguda per la Policia espanyola en una població catalana. Tot just aquest dimecres, la dona detinguda va ser extradida des d’Espanya fins a Andorra. Després de prestar declaració davant de la batlle que instrueix el cas, la dona va ser ingressada a la presó de la Comella.

Precisament, al centre penitenciari també hi ha ingressat, des del passat 15 d’abril, el marit de la dona. La investigació va portar a la detenció –el passat 15 d’abril– de dos homes de nacionalitat sèrbia, els altres ocupants del vehicle el dia del robatori, col·laboradors amb els lladres. Tots dos, residents a Espanya, s’havien desplaçat fins al Principat per contactar amb un advocat i sol·licitar la revocació de l’ordre de detenció de la dona (que posteriorment va ser detinguda i traslladada al Principat). Un dels homes és marit de l’única dona detinguda pel cas. Quatre dels detinguts estan al centre penitenciari de la Comella a l’espera del judici.

La mercaderia robada encara no ha estat recuperar i, segons els propietaris de la joieria, el valor estimat del botí és de 225.000 euros. Els autors van utilitzar una arma de foc per cometre l’atracament, segons els testimonis i com es constata a les imatges gravades per les càmeres de seguretat de l’establiment, però tampoc ha estat localitzada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT