PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Gossos celebra els 22 anys de concerts cloent el Jambo Street

La segona edició de l’esdeveniment reuneix una vintena de bandes

Per E. J. M.

Imatge promocional dels cinc components del grup Gossos, que clouran el Jambo Street Music.
Imatge promocional dels cinc components del grup Gossos, que clouran el Jambo Street Music. | GOSSOS.CAT
Ja en són 22 i en volem tocar 22 per a 222 a les 22», diu Gossos, el grup català que celebra 22 anys de concerts amb actuacions de petit format per 22 poblacions, davant de 222 persones, i començant a tocar a les 22 hores. Gossos ha escollit Andorra per a una de les aturades de la gira, que coincidirà amb el concert número 360 del grup, i servirà de cloenda del segon festival Jambo Street Music. Un dels organitzadors de l’esdeveniment, el músic Oriol Vilella, ha explicat que serà una actuació «molt intimista, de proximitat; un final de festa molt adient per al Jambo Street Music». El concert, gratuït, serà demà a les deu de la nit als jardins de Casa de la Vall. S’hi accepten més de 222 espectadors.

La banda celebra la xifra simbòlica de 22 anys a dalt de l’escenari reduint al màxim la distància amb el públic: «Sentim que ara és el moment de deixar entrar els nostres seguidors al nostre espai més íntim: el local d’assaig», ha expressat la banda en un comunicat. Des de la seva essència acústica, reinventada i plena de nous colors, els manresans volen fer una retrospectiva dels seus 22 anys de carrera amb la mirada dels que ja han reconegut el camí fet.

APARADOR DE LES BANDES DE CASA / El Jambo Street Music va néixer l’any passat com a esdeveniment paral·lel a la primera –i última– edició de l’Andorra Red Music Festival. Enguany s’ha reprès, amb el suport econòmic del Comú d’Andorra la Vella, i s’ha reforçat, convertint-se en un extens aparador per a una vintena de bandes locals que es repartiran per diversos escenaris, convertint el centre de la capital en un escenari simultani de diferents estils musicals.

L’esdeveniment arrenca aquesta nit amb la projecció de la pel·lícula Jersey Boys (Clint Eastwood, 2014), que explica la història de quatre nois de New Jersey que es van convertir en l’icònic grup dels anys 60 The Four Seasons. El film es podrà veure a la plaça Guillemó a partir de les deu de la nit. En cas de pluja, el Comú ha previst un escenari alternatiu: el Centre de Congressos.

Les actuacions musicals arrencaran demà a la tarda paral·lelament en sis escenaris: davant de Casa Comuna, les placetes de Sant Esteve i de la Consòrcia, el Cap del Carrer (a dalt i a baix) i a la plaça Guillemó. Els grups que inauguraran el segon Jambo Street seran el trio de versions 3/4 de 15, que també ha començat a incloure composicions pròpies; Taylor and Son; Lady Scarlett; Vibrand; Old School, i l’alumnat de l’Institut de Música.

Fins a la mitjanit també se succeiran les actuacions següents: Manu & the Vodka’s; Love It; One Way; The Laguards; Andorra Gospel Cor; White Heaven i I Ara Ke. La primera vetllada acabarà a les 23.30 a la placeta de Sant Esteve amb l’espectacle vertical Likantropika, una proposta de projeccions i músics integrats en un edifici.

Dissabte, entre les sis de la tarda i les deu de la nit, fins al concert de Gossos, els concerts tindran lloc en els mateixos escenaris i alguns grups repetiran, però s’hi incorporaran formacions i músics com Black Angus; el Cor d’Encamp; Carles Matute; el duo Toc de Greu i el duet de violins, tots dos format d’ONCA Bàsic; Proud; JG Acustik; Vintage; Black Thursday i Landry Riba.

Entre les atraccions de la vetllada, Landry Riba presentarà el seu nou disc, Tales from behind the mirror,  la segona proposta en què Riba combina el baix elèctric i el tercet de corda format per Berta Subietas, al violí; Sílvia García, a la viola, i Jordi Claret, al violoncel.

Durant tot dissabte, a més, es muntarà la segona Firadel disc de segona mà a la plaça Rebés.

HOLA EN SWAHILI / El Jambo Street Music també vol «donar la benvinguda als que caminin pel centre històric, ja que jambo vol dir hola en la llengua suahili», va aclarir fa uns dies Oriol Vilella en la presentació de l’esdeveniment. A més, jambo juga amb l’esperit de les jam sessions d’unir diferents músics per improvisar i «passar-s’ho bé».

El pressupost total per a la segona edició del Jambo Street és de 30.000 euros. El cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, ha manifestat que no es volia deixar perdre el festival perquè es tracta d’una «bona oportunitat per dinamitzar el centre històric de la capital» i, a més, es vol convertir en una activitat «icònica» de cada any.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT