PUBLICITAT

BARCELONA

Andbank Espanya diu no saber res dels Pujol

El conseller delegat compareix al Parlament català

Per EL PERIÒDIC

La façana de la seu central d'Andbank.
La façana de la seu central d'Andbank. | ÀLEX LARA
El conseller delegat d’Andbank a Espanya, Rafael Gascó, va comparèixer ahir via videoconferència davant de la comissió d’investigació contra el frau del Parlament de Catalunya i va assegurar que l’entitat «lluita contra el frau fiscal i no col·labora en l’evasió de capitals a Andorra». Gascó ha comparegut perquè els seus superiors a Andorra no ho han volgut fer tot i que se’ls havia requerit per parlar del cas Pujol.
Gascó va reiterar que no coneix  la legislació financera d’Andorra ni personalment la família Pujol Ferrusola ni els seus moviments bancaris.

Andbank va demanar l’any 2010 als Pujol Ferrusola que retiressin els diners dels seus comptes i els van traspassar a Banca Privada d’Andorra i, posteriorment, a la seva filial a Espanya, Banco Madrid (el cas Pujol, de presumpta evasió fiscal, no té res a veure amb els motius pels quals BPA ha estat intervinguda). Gascó va afegir que segons ell Andorra no és un paradís fiscal i que no hi ha secret bancari sinó secret professional.

També va comparèixer per videoconferència l’actual conseller delegat d’Andbank, Ricard Tubau, que no va declarar res sobre els Pujol i va negar saber que són les làmines financeres en què va invertir Jordi Pujol Ferrusola quan era client d’Andbank als anys 90.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT