PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Don Denis a Gibraltar i el West Ham United per a l’FC Lusitans

Els de Richard Imbernon buscaran repetir la gesta de l’any passat davant el Lincoln Red Imps FC

Per ALBERT CANES

Un instant del partit amistós que van disputar dijous passat el Don Denis FC Santa Coloma i l’FC Lusitans a l’Estadi Comunal.
Un instant del partit amistós que van disputar dijous passat el Don Denis FC Santa Coloma i l’FC Lusitans a l’Estadi Comunal. | EMILIO PRENAS
El camí cap a la final de Milan i de Basilea va començar ahir per a alguns clubs amb el sorteig de les primeres rondes de la Champions League i l’Europa League. En la cita hi van ser presents els tres equips andorrans, com cada any, amb el Don Denis FC Santa Coloma en el plat fort, i l’FC Lusitans i la UE Sant Julià en la segona competició continental de clubs. 
 
Amb l’avantatge de partir com a cap de sèrie de la primera ronda per la gran fita aconseguida l’any passat, al Don Denis li va tocar el campió de Gibraltar, el Lincols Red Imps FC, que ha dominat clarament les últimes vuit edicions de la lliga gibraltarenya, i en aquesta última va guanyar 19 dels 21 partits que va disputar. És per això que el tècnic del conjunt colomenc, Richard Imbernón, va ser molt prudent respecte les possibilitats del seu equip de passar una vegada més de ronda: «És un rival com qualsevol altre. Tots eren forts. Hem de veure el sorteig com que són els altres equips qui ens volen a nosaltres. No tinc cap dubte que serà molt complicat passar». 
 
L’entrenador del club colomenc ha treballat molt a fons amb els seus jugadors la gestió del que es va aconseguir l’any passat, preocupat perquè no doni a entendre que serà fàcil passar de ronda. «Hem de pensar que el que va passar és extraordinari. No podem deixar que allò se’ns torni en contra», va comentar Imbernón, que tot i això manté la part positiva de la gesta: «Intentarem fer el mateix que l’any passat. Sabem que ho podem fer». En cas de passar de ronda, el Don Denis ja sap quin seria el seu rival per a la següent ronda: el FC Midtjylland de Dinamarca. Així es va definir ahir en el sorteig. Abans, però, els colomencs hauran de disputar i guanyar l’eliminatòria davant el Lincoln, amb qui jugaran el dimarts 30 de juny o el dimecres 1 de juliol, l’anada a Gibraltar, i el 7 o 8 de juliol, la tornada a l’Estadi Comunal. 
 
Malgrat que la Champions League és la lliga més atractiva, segurament els aficionats al futbol d’Andorra estaran més pendents del partit de l’FC Lusitans d’Europa League. El seu rival serà ni més ni menys que l’històric del futbol anglès, el West Ham United, que s’enfrontarà a un conjunt renovat dirigit per Xavi Roura en la primera ronda. Curiosament, l’equip d’Anglaterra va entrar al sorteig d’ahir per joc net i no per resultats en la seva lliga, la poderosa Premier League.
 
Per la seva part, la UE Sant Julià de Raul Cañete va ser emparellada amb el Randers FC de Dinamarca. Els dos clubs jugaran els partits d’anada a Andorra el 2 de juliol, i la tornada serà els equips andorrans qui viatjaran als països dels seus respectius rivals, el 9 de juliol.
PUBLICITAT
PUBLICITAT