PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

L’aparcament de Giberga afegeix 30 places a Andorra la Vella

Les obres del col·lector de Santa Coloma començaran dijous

Per E. J. M.

El conseller delegat d'Aparcaments, Eduard Andueza, el conseller de Circulació, Manel Bal, el cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, i el cònsol menor, Eron Estany, durant la inauguració de l'aparcament de Giberga, ahir.
El conseller delegat d'Aparcaments, Eduard Andueza, el conseller de Circulació, Manel Bal, el cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, i el cònsol menor, Eron Estany, durant la inauguració de l'aparcament de Giberga, ahir. | ANA / M. B.
El veïnat de l’avinguda Santa Coloma d’Andorra la Vella disposa d’un nou aparcament comunal, el Giberga, amb una trentena de places per a turismes. L’equipament, que ocupa una explanada de 1.116 metres quadrats, està situat a l’avinguda Santa Colom, 9, i funciona mitjançant parquímetre (zona blava) per assegurar la rotació dels usuaris.

Els cònsols major i menor d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón i Eron Estany, respectivament, acompanyats del conseller delegat d’Aparcaments, Eduard Andueza, i el conseller de Circulació, Manel Bal, van inaugurar ahir al migdia l’aparcament de Giberga, que ja s’ha obert als usuaris. Minguillón va comentar que el pàrquing era «una reivindicació del veïnat i dels comerciants», que demanaven un aparcament públic a la zona.

L’aparcament s’ha condicionat en el solar deixat per l’enderrocament d’uns edificis. El Comú ha acordat amb la propietat la cessió del terreny per cinc anys renovables, i el condicionament ha costat entre 30.000 i 40.000 euros.

L’actuació inclou l’eixamplament del carrer Prada Motxilla, el del Lycée Comte de Foix, que finalitzarà en dues o tres setmanes. Els treballs consisteixen en una ampla vorera per «la seguretat dels estudiants del Lycée i dels vianants», va aclarir Minguillón.

Inici del col·lector / D’altra banda, el Comú d’Andorra la Vella ha anunciat que a partir de dijous, dia 25, i fins al dilluns 7 de setembre, el tram del carrer del Remei de Santa Coloma comprès entre l’anomenat baixador del Garden i l’avinguda d’Enclar romandrà tancat al trànsit a causa de les obres i dels treballs de la instal·lació del col·lector d’aigües. L’obra ha de solucionar en un 75% les inundacions que pateix la zona cada vegada que cau una pluja torrencial, una reivindicació dels veïns i comerciants de la zona.

Els vehicles que circulin en sentit baixada per l’avinguda de Salou i es desviïn pel pont de la Palanca, hauran de circular obligatòriament pel baixador del Garden i dirigir-se cap a la Margineda. Al carrer de les Escoles s’hi podrà circular sense restriccions. Als conductors provinents de Sant Julià de Lòria se’ls recomanarà que a la rotonda de la Margineda, emprenguin la pujada pel nou vial. Els que continuïn cap a l’avinguda d’Enclar seran desviats pel pont de Pobladó.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT