PUBLICITAT

L'entrada de vehicles cau un 0,4% l'últim mes

  • La disminució s'ha notat especialment en l'arribada de vehicles pesats
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Entrada de vehícles al país Foto: TONY LARA

El nombre de vehicles que van entrar a Andorra al setembre es va situar en 344.114, una xifra que suposa una disminució del 0,4% respecte al mes anterior. El Departament d’Estadística va fer públiques ahir les dades, que mostren que la tendència anyal en l’entrada de vehicles s’ha tornat lleugerament negativa, en un 0,8% (a l’agost era positiva en un 1,8%), sobretot pel mal comportament del grup de vehicles pesats. Per fronteres i tipus de vehicle, Estadística destaca el bon comportament en l’entrada de vehicles per la frontera hispanoandorrana, amb una tendència anyal positiva del 2,2%, mentre que per la frontera francoandorrana s’ha registrat una davallada del 6%.

Si s’analitzen les dades per tipologia del vehicle, i respecte al mes passat, el resultat és que els turismes han disminuït en un 0,2% en turismes i i el vehicles pesats, en un 7,4%La tendència anyal, en canvi, és positiva en un 0,2% en turismes, però negativa d’un 10,9% en vehicles pesats.

Per fronteres, els vehicles provinents d’Espanya han estat 227.664, xifra que suposa una tendència a la baixa en un 0,3% respecte al mes anterior, tant en turismes (0,3%) com en vehicles pesats (1,2%). La tendència anyal, en canvi, és positiva en un 2,2%, amb una entrada total de 222.086 turismes, cosa que representa un 1,3% positiu, i 5.578 vehicles pesats, un 18,2% més que l’any passat.

Per la frontera francoandorrana, s’han registrat 116.450 vehicles, xifra que suposa una tendència positiva del 0,1% respecte al mes anterior. Així i tot, la tendència anyal és negativa i se situa en el -6%.

En total, han entrat 114.691 turismes, amb una tendència mensual positiva del 0,1%, que deixa la tendència anyal per a aquesta tipologia de vehicles en el -5,6%.

De vehicles pesats, n’han entrat només 1.759. Aquesta xifra representa una tendència mensual negativa del -12,4%. En aquest cas, la tendència anyal negativa és gran, del -57,2%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT